Antena Meniu Search
x

Video Investiție de aproape jumătate de milion de lei, eșuată. O primărie din Gorj a plantat sute de tuia pe marginea drumului, dar aceștia s-au uscat brusc

Ce au plantat toamna s-a uscat primăvara. O primărie din Gorj a vrut o perdea de tuia pe o parte şi cealaltă a drumului care traversează comuna, dar s-a trezit acum că sutele de arbuşti s-au uscat. Investiţia a costat aproape o jumătate de milion de lei, bani din bugetul local. Autorităţile promit să înlocuiască tuia şi dau asigurări că nu vor plăti vreun niciun leu în plus.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 02.04.2023, 08:06

Vezi și

Diana Speretoiu, reporter Observator: Arbuştii care ar fi trebuit să înfrumuseţeze localitatea au fost plantaţi în toamna anului trecut. De două săptămâni, aceştia au început să se ofilească, iar până acum aproape toţi s-au uscat.

Edilul a fost ispirat de un peisaj similar văzut în altă localitate. A întrebat oamenii dacă le-ar plăcea să aibă tuia la poartă şi apoi a demarat investiţia. La început, toţi s-au bucurat de verdeaţă. Acum însă, peisajul este dezolant.

Arbuştii au costat 400.000 de lei, bani din bugetul local

Localnic: Acum, cum arată, nu prea e bine. Poate dă Dumnezeu şi se prind.

Pe acelaşi subiect

Arbuştii au costat 400.000 de lei, bani din bugetul local. Primăria spune că acum vor fi scoşi din pământ şi înlocuiţi.

Robert Ciutureanu, primar Ţânţăreni: La momentul actual, în proporţie de 90% sunt uscaţi toţi arbuştii. Prin contract, avem garanţie la arbuşti. Am discutat şi cu constructorul şi se vor schimba fără niciun fel de problemă. Primăria Ţânţăreni nu va cheltui niciun leu din bugetul local pentru înlocuirea arbuştilor respectivi.

Firma care a furnizat şi plantat tuia a luat probe din pământ şi ace uscate ca să le analizeze în laborator şi să stabilească de ce s-au ofilit. Primele semne arată că o boală le-ar fi afectat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Investiție de aproape jumătate de milion de lei, eșuată. O primărie din Gorj a plantat sute de tuia pe marginea drumului, dar aceștia s-au uscat brusc