Antena Meniu Search
x

Video Ioan, adolescentul de 13 ani care s-a aruncat de pe o clădire din Drobeta, condus pe ultimul drum. O mare de flori albe şi multe lacrimi l-au însoţit până la final

Ioan, copilul de 13 ani care a ales să moară aruncându-se de pe clădirea fostei maternităţi din oraşul Drobeta-Turnu Severin, a fost condus pe ultimul drum.

de Alin Ghiciulescu

la 10.11.2022, 17:16

Vezi și

Slujba, la care au participat colegii de clasă, cunoștințe, prieteni, familia și toată suita de preoți ai catedralei ortodoxe din Severin, s-a ţinut în faţa catedralei "Sfântul Gheorghe" din oraş, biserica la care își desfășoară activitatea tatăl său şi a fost oficiată de episcopul Severinului și Strehaiei, PS Nicodim, alături de un sobor de preoți.

Ultimul drum, o mare de întrebări

Înainte de a ajunge la destinaţia finală, cimitirul "Sfântul Gheorghe", cortegiul funerar a trecut şi prin fața Liceului de Arte, unde Ioan era elev. Într-o mare de durere şi de lacrimi au rămas întrebările care încă îşi mai caută răspuns. Înconjurat de coroane de flori albe, sicriul adolescentului a fost însoţit în tăcere. Acasă, băiatul de 13 ani era aşteptat de trei fraţi, unul mai mare și alți doi, mai mici decât de el. Cu greu vor înţelege mezinii de ce Ioan nu se va mai juca niciodată cu ei.

Deşi se bănuia că la mijloc ar fi fost o dezamăgire în dragoste, totul a luat o întorsătură nouă. După ce în mediul online și în presă au apărut informații cu privire la faptul că minorul ar fi suferit multiple agresiuni din partea tatălui său, care este preot la catedrala episcopală din Drobeta Turnu-Severin, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți s-a autosesizat şi a deschis o anchetă.

Pe acelaşi subiect

"Ne-am autosesizat ca instituție după producerea acestei tragedii. Este un caz care ne-a afectat direct, nu doar că angajații ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. Spun că ne-am autosesizat pentru că nu am avut nicio solicitare scrisă din partea unei persoane sau a unei instituții. Se conturează niște aspecte care evident trebuie verificate. Nu aș vrea să ne antepronunțăm, Vreau să fie foarte clar acest lucru, nu spun că lucrurile stau într-un fel sau altul, pentru că ancheta este încă în fază incipientă. Noi urmează să verificăm prin această anchetă ce s-a întâmplat acolo în familie și să vedem dacă nu cumva și ceilalți trei copii ai familiei sunt într-o situație de risc, în cazul în care relatările de presă se confirmă", a declarat Adrian Bidilici, director al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți.

Până la găsirea soluţiilor, suferinţa provocată de decizia tragică luată de Ioan rămâne. Cu doar câteva minute înainte de a îşi privi moartea în ochi, Ioan i-a trimis un mesaj iubitei sale, o fată de 12 ani. I-a scris că o iubeşte. Dar nici măcar dragostea nu a avut puterea să îl salveze din ghearele morţii.

S-a aruncat în gol, de pe clădirea ruinată şi a pus capăt chinului interior. A fost găsit chiar de mama lui, care s-a folosit de o aplicație instalată pe telefonul lui. Ioan era elev în clasa a opta la secţia de muzică a unui liceu din oraş. Un copil silitor, cu rezultate bune la concursuri şi olimpiade şcolare. Aşa că moartea lui dramatică rămâne în continuare inexplicabilă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Ioan, adolescentul de 13 ani care s-a aruncat de pe o clădire din Drobeta, condus pe ultimul drum. O mare de flori albe şi multe lacrimi l-au însoţit până la final