Antena Meniu Search
x

Preşedintele Iohannis nu mai anunţă azi premierul, noul Guvern nu mai poate fi instalat înainte de Anul Nou - surse

Preşedintele Klaus Iohannis l-a chemat, joi, la ora 12.00, la Palatul Cotroceni, pe Sorin Grindeanu, propus de PSD pentru funcţia de prim-ministru, pentru o întâlnire, înainte de a decide asupra nominalizării.

Iohannis l-a chemat pe Grindeanu la Palatul Cotroceni pentru o discuţie, inainte de a decide asupra nominalizării

Update: Preşedintele Klaus Iohannis analizează în continuare noua propunere de premier făcută de PSD, în persoana lui Sorin Grindeanu, considerând-o mai bună decât cea iniţială, cu Sevil Shhaideh, însă şeful statului nu va face niciun anunţ în cursul zilei de joi, astfel că noul Guvern nu poate fi instalat înainte de Anul Nou. Surse oficiale au relatat că preşedintele Iohannis a avut ”o discuţie bună” cu Sorin Grindeanu, nominalizat de PSD pentru funcţia de premier, pe care îl consideră ”o variantă mai bună” decât Sevil Shhaideh.

Şeful statului apreciază şi faptul că noua propunere de premier a trecut prin filtrul partidului şi a fost asumată transparent de PSD, au precizat aceleaşi surse. Preşedintele Iohannis nu va face însă un anunţ privind premierul în cursul zilei de joi, au adăugat aceleaşi surse, ceea ce înseamnă că noul Guvern nu mai poate fi instalat înainte de Anul Nou. (sursa)

Update: Surse din Administraţia Prezidenţială susţin că preşedintele Iohannis nu va anunţa astăzi dacă este de acord cu numirea lui Sorin Grindeanu, propunerea PSD, pentru funcţia de prim-ministru.

Update: În scurt timp vom afla ce au vorbit Klaus Iohannis şi Sorin Grindeanu la Palatul Cotroceni, preşedintele urmând să anunţe în scurt timp dacă îl numeşte sau nu pe Sorin Grindeanu prim-ministru.

Pe acelaşi subiect

Update: Sorin Grindeanu a părăsit Palatul Cotroceni, după o discuţie de 40 de minute cu Klaus Iohannis.

Update: Sorin Grindeanu a sosit la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a chemat, joi, la ora 12.00, la Palatul Cotroceni, pe Sorin Grindeanu, propus de PSD pentru funcţia de prim-ministru, pentru o întâlnire, înainte de a decide asupra nominalizării.

După această întâlnire, preşedintele va decide dacă îl numeşte sau nu pe Grindeanu.

Sorin Grindeanu, preşedintele CJ Timiş este noua propunere a PSD pentru postul de premier, potrivit anunţului făcut de către Liviu Dragnea, miercuri, la finalul şedinţei Comitetului Naţional Executiv.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Preşedintele Iohannis nu mai anunţă azi premierul, noul Guvern nu mai poate fi instalat înainte de Anul Nou - surse