Antena Meniu Search
x

Sorin Grindeanu: ”Nu sunt ofițer acoperit!”

Sorin Grindeanu, noua propunere PSD la funcția de Prim-Ministru, a vorbit în această seară, la Antena 3, despre zvonurile că ar avea legături cu serviciile secrete. El a dezmințit însă.

Sorin Grindeanu, noua propunere PSD la funcția de Prim-Ministru, a vorbit în această seară, la Antena 3, despre zvonurile că ar avea legături cu serviciile secrete. El a dezmințit însă.

Invitat la Sinteza Zilei, alături de Liviu Dragnea, Sorin Grindeanu, noua propunere a PSD la funcția de Premier, a ținut să dezmintă orice legătură cu serviciile secrete românești.

”Nu sunt ofiţer acoperit! Nu am avut vreun contract cu serviciile secrete. În Parlament mi-am exprimat dorinţa de a activa în Comisia de Administraţie Publică, cea de IT şi cea de Buget Finanţe. Am ajuns în Comisia de IT”, a spus Grindeanu.

Cât despre faptul că a fost membru al Comisiei de Control a SRI a Camerei Deputaților, Grindeanu a explicat că a fost o alegere accidentală și nu ar fi fost pentru că ar fi avut experiență în domeniu.

Pe acelaşi subiect

”Am mers la conducerea Camerei, pentru că nu-mi plăcea componenţa Comisiei. Absolut întâmplător, unul dintre cei care au fost mebri în Comisia de control a SRI a renunţat. Am fost chemat şi mi s-a propus. Am mers, pentru că sunt un om disciplinat”, a susținut Sorin Grindeanu.

El a dezmințit și că ar fi făcut Academia de Informații sau că ar fi făcut master la această instituție.

”A fost un curs de o lună şi jumătate pe siguranţă şi securitate naţională la care am participat alături de alţi deputaţi”, a explicat Grindeanu.

Social democratul din Timiș a venit și cu un motiv pentru care nu ar avea legături cu serviciile de informații.

”Mihai Imbrescu, bunicul meu, a făcut ani de puşcărie politică. E cel care m-a crescut. Nu puteam să trec peste memoria lui. Familia mea a pătimit. E parte din mine acea durere pe care familia mea a resimţit-o", a declarat Grindeanu.

Liviu Dragnea a vorbit și el despre implicarea serviciilor secrete în politică.

"Cât am fost în Guvern am avut o relaţie instituţională foarte corectă cu SRI. Pentru sănătatea societăţii noastre, a politicii, a serviciilor de informaţii, apele trebuie să fie separate. Eu nu accept ca în partidul pe care îl conduc să fie oameni în funcţii de conducere care înainte să pună în practică o decizie politică, să ia aprobare de la alte instituţii. Nu e sănătos nici pentru SRI. Am simţit aceste interferenţe. Nu îmi dau seama exact de dimensiune”, a declarat șeful PSD.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Sorin Grindeanu: ”Nu sunt ofițer acoperit!”