Antena Meniu Search
x

Bătălia pentru Palatul Victoria: Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu, declaraţii despre planurile viitorului guvern

Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu, noua propunere de premier a PSD, au fost în această seară în direct, la Antena 3.

Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu, noua propunere de premier a PSD, au fost în această seară în direct, la Antena 3.

Liviu Dragnea, desprea declaraţiile lui Sebastian Ghiţă: "Sebi Ghiţă nu e primul căruia i s-a cerut să mă denunţe. Sunt mulţi oameni. Sunt atitudini incorecte şi sper că ele vor înceta. Am eu aşa o speranţă că vor înceta aceste practici. Binele învinge, cu condiţia să fie îngerii foarte bine organizaţi. Noi nu suntem îngeri, dar vrem să fim foarte bine organizaţi."

Liviu Dragnea, despre implicarea serviciilor secrete în politică: "Cât am fost în Guvern am avut o relaţie instituţională foarte corectă cu SRI. Pentru sănătatea societăţii noastre, a politicii, a serviciilor de informaţii, apele trebuie să fie separate. Eu nu accept ca în partidul pe care îl conduc să fie oameni în funcţii de conducere care înainte să pună în practică o decizie politică, să ia aprobare de la alte instituţii. Nu e sănătos nici pentru SRI. Am simţit aceste interferenţe. Nu îmi dau seama exact de dimensiune.

Am simţit că am avut astfel de colegi. E un semnal pentru cei care ar putea fi în această situaţie. Mă interesează să ştiu că partidul pe care-l conduc eu va continua şi procesul de modernizare, şi cel de înnoire şi PSD-ul nu mai vreau să fie partidul războinic. Vreau să fie partidul care munceşte onest şi modest pentru români."

Pe acelaşi subiect

Liviu Dragnea a dezvăluit ce l-a întrebat pe Sorin Grindeanu, înainte de a-l nominaliza: "L-am întrebat dacă are capacitatea de a se preocupa exclusiv de guvern şi să lase mai uşor politica, dacă poate face faţă presiunilor, dacă va rezista la propunerile unor sau altora de a promova acte normative, dacă va fi tentat să devină vedetă de televiziune şi doar din când în când să mai dea şi pe la guvern."

Declaraţii Sorin Grindeanu: "Am cerut apă când am aflat că sunt nominalizat. După conferinţa de presă am sunat soţia. A fost surprinsă, ca şi mine. Mi-a transmis că va fi alături de mine, şi ea, şi toată familia.

Nu am niciun fel de vulnerabilitate. Dacă aş fi avut, aş fi refuzat această mare responsabilitate, de a guverna aşa cum ne-am angajat să guvernăm, pe programul de guvernare pe care oamenii l-au votat şi pe care trebuie să-l urmărim cu sfinţenie.

Nu sunt ofiţer acoperit. Nu am avut vreun contract cu serviciile secrete. În Parlament mi-am exprimat dorinţa de a activa în Comisia de Administraţie Publică, cea de IT şi cea de Buget Finanţe. Am ajuns în Comisia de IT. Am mers la conducerea Camerei, pentru că nu-mi plăcea componenţa Comisiei. Absolut întâmplător, unul dintre cei care au fost mebri în Comisia de control a SRI a renunţat. Am fost chemat şi mi s-a propus. Am mers, pentru că sunt un om disciplinat.

A fost un curs de o lună şi jumătate pe siguranţă şi securitate naţională la care am participat alături de alţi deputaţi.

Mihai Imbrescu, bunicul meu, a făcut ani de puşcărie politică. E cel care m-a crescut. Nu puteam să trec peste memoria lui. Familia mea a pătimit. E parte din mine acea durere pe care familia mea a resimţit-o."

Liviu Dragnea a vorbit despre varianta suspendării Preşedintelui:

Am avut mii de mesaje în care s-a cerut suspendare. Trebuia să aleg în a continua acest proces şi să aruncăm România într-o criză politică profundă, sau raţiune. Nu mai puteam discuta despre un program de guvernare care să fie implementat din ianuarie. Însemna o ţară intrată într-o zonă de puternică instabilitate politică. Am spus că mai facem un singur gest, am hotărât să alegem calea raţiunii, cu speranţa că mâine preşedintele va accepta. Dacă preşedintele refuză, nu mai avem ce discuta.

Dragnea a spus că Sevil Shhaideh rămâne o opţiune pentru viitorul Guvern:

"Nu văd nicio piedică ca Sevil Shhaideh să primească o funcţie ministerială", a declarat liderul PSD.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Bătălia pentru Palatul Victoria: Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu, declaraţii despre planurile viitorului guvern