Antena Meniu Search
x

Ipoteză cutremurătoare privind cauza accidentului de la Viişoara, unde 9 oameni au murit înecaţi în duba care s-a prăbuşit în apă

Ipoteză cutremurătoare privind cauza accidentului de la Viişoara, unde 9 oameni au murit înecaţi în duba care s-a prăbuşit în apă, de pe un pod.

Ipoteză cutremurătoare privind cauza accidentului de la Viişoara, unde 9 oameni au murit înecaţi în duba care s-a prăbuşit în apă, de pe un pod. Anchetatorii au descoperit câteva indicii esenţiale în stabilirea cauzei tehnice care a dus la tragedie.

Se ştie că o roată a dubei s-a desprins şi autoutilitara a căzut de pe pod în apele râului Bistriţa. Nouă bărbaţi au murit, unul singur a reuşit să se salveze. Încercând să descopere motivele pentru care roata s-a desprins, experţii tehnici au descoperit că doar un singur prezon de prindere, din cinci, e rupt, ceea ce poate însemna că celelalte s-au desprins pe drum.

Conform tvnemt.ro, anchetatorii au indicii că pe traseul de la Arad spre Neamţ duba a fpcut pană şi şoferul ajutat de colegii din maşină a schimbat roata. E foarte posibil, spun anchetatorii, ca din grabă sau din lipsă de experienţă cel care a strâns prezoanele să nu o fi făcut aşa cum trebuie.

Nu e astfel exclus ca după ce maşina a plecat din nou la drum prezoanele să se fi deşurubat pe rând, unul cîte unul. Roata a rămas prinsă într-un singur prezon, cel rupt şi rămas în butucul maşinii.

Practic, accidentul e posibil să se fi produs tocmai din cauza şoferului şi a celor care l-ar fi ajutat să schimbe roata. Ce e din ce în ce mai sigur e faptul că şoferul nu a adormit la volan, spun surse din anchetă, deoarece frânele lăsate pe asfalt au lungimea de 40 de metri, semn că a existat reacţie promptă din partea conducătorului auto, dar, se pare, viteza a fost prea mare pentru a putea opri duba.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Ipoteză cutremurătoare privind cauza accidentului de la Viişoara, unde 9 oameni au murit înecaţi în duba care s-a prăbuşit în apă