Antena Meniu Search
x

Video ÎPS Teodosie insistă cu mitropolia lui, Patriarhul Daniel îi cere să se liniștească. Pomelnic de acuzații pentru Arhiepiscopul Tomisului

La ceas de sărbătoare, se ascut cuţitele în Biserica Ordodoxă Română. Înaltpreasfinţitul Teodosie nu renunţă la ideea de a avea mitropolia lui, deşi Prefericitul Daniel îi cere să se linştească şi îl pune la punct cu un pomelnic de acuzaţii. Arhiepiscopul de la malul mării a respins azi după slujbă toate învinuirile. În plus, nu va renunţa la ideea de a fi mitropolit, dar insistă că nu are niciun gând de mărire.

De Redactia Observator la 21.05.2021, 19:17
Vezi și

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: Mitropolia a fost o realitate şi dacă Dumnezeu va voi, va fi. De Dumnezeu depinde, nu de oameni.

Cu Dumnezeu înainte! Aşa vrea să ajungă Arhiepiscopul Tomisului în scaunul de mitropolit. Chiar dacă acest lucru înseamnă că treacă peste cuvântul Patriarhului Daniel.

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: Aici este un ţinut aparte, singurul loc care a avut rezonanţe în toată lumea creştină şi în toată lumea, în general. Ei încă nu cunosc, eu nu le dau vină. 

Reporter: Adică n-au studiat ce aţi trimis dumneavoastră?

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: Păi n-au studiat. 

Visul de mărire al arhiepiscopului a stârnit furtună în Biserica Ortodoxă. Într-un pomelnic de acuzaţii, Patriarhul Daniel îi reproşează că nu şi-a plătit o factură de jumătate de milion de lei către Patriarhie.

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: Datoriile materiale se plătesc în câteva zile. Nu-i o problemă. Astea nu sunt o valoare în sine.

Nu sunt o valoare, dar nici de lepădat. După slujbă, Arhiepiscopul a plecat într-o maşină de lux în valoare de 130.000 de euro. Patriarhul îi mai aminteşte lui Teodosie şi de scandalurile de plagiat la școala doctorală păstorită de Arhiepiscopia Tomisului.

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: Calculatorul nostru, care este identic cu cel de la CNATCU, arată că nu este plagiat. Cei din comisie, care nu sunt în întregime ordodocşi, acuză plagiatul împotriva evidenţei calculatorului.

Surse din interiorul Bisericii spun că ţinta lui Teodosie ar fi chiar scaunul de Patriah. Dar, ca acest lucru să se întâmple, trebuie să devină întâi mitropolit.

Reporter: V-aţi dori să deveniţi patriarh?

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: Nu mi-am dorit, nu-mi doresc asta.

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt BOR: Nu există raţiuni canonice, pastorale, misionare pentru transformarea arhiepiscopului Tomisului în Mitropolie. 

În timp ce în biserică se ascut cuţitele, credincioşii îşi caută de sănătate şi credinţă la zi de mare sărbătoare. 

Îmi place să vin la biserică, să ascult slujba şi să mă rog, nu neapărat militropoliţi sau prelaţi sau înalţi prelaţi.

Prea multe vrea să facă, să stea în banca lui că e mai bine. 

Sfinţii Constantin şi mama sa, Elena, pe care îi prăznuim azi, au fost primii împăraţi creştini. Datorită lor, creştinismul a devenit "religie permisă". Aproape două milioane de români iși sărbătoresc onomastica.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » ÎPS Teodosie insistă cu mitropolia lui, Patriarhul Daniel îi cere să se liniștească. Pomelnic de acuzații pentru Arhiepiscopul Tomisului