Antena Meniu Search
x

Video ÎPS Teodosie: „Vă aștept pe toți la Peștera Sf. Andrei. Să vă faceți foaie!”

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, le-a spus oamenilor să-și facă declarații pe proprie răspundere pentru că-i așteaptă la Peştera Sfântului Andrei, din comuna Ioan Corvin, judeţul Constanţa, în ciuda deciziei magistraților constănțeni de a interzice pelerinajul.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 25.11.2020, 14:18

ÎPS Teodosie: „Vă aștept pe toți la peștera Sf. Andrei. Să vă faceți foaie!” Vezi și
  • Municipiul Constanța este în carantină de vineri.
  • Arhiepiscopul Tomisului a cerut magistraţilor Tribunalului Constanţa să permită desfăşurarea pelerinajului la Peştera Sfântului Andrei, însă judecătorii nu i-au dat câștig de cauză.

”Nu se poate așa ceva. Dumneavoastră ar trebui să faceți ordine, nu dezordine”, le spune ÎPS Teodosie jandarmilor care îi legitimau pe oamenii care au participat la slujbă în interiorul bisericii, deși întreg municipiul Constanța este în carantină.

”Vreau să vă mai spun doar atât. Vă aștept pe toți la Peștera Sfântului Andrei. Să vă faceți foaie prin care să arătați că vă închinați la cea dintâi biserică nefăcută de mână. Dumnezeu să ne ajute tuturor!”, le-a transmis apoi credincioșilor Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie.

”Vă rugăm frumos, părăsiți biserica!”

Zeci de oameni au fost evacuați de polițiști și jandarmi, miercuri dimineață, dintr-o biserică din Constanța, unde slujea însuși Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie. Întreg municipiul este în carantină încă de săptămâna trecută, iar oamenii nu au voie să iasă din case fără declarație. ”Toata lumea iese din biserică, doar părinții răman”, au cerut polițiștii.

”Vă rugăm frumos, părăsiți biserica! Îi legitimați la ieșire”, spune un polițist care coordonează evacuarea credincioșilor din lăcașul de cult.

De altfel, judecătorii din Constanţa au decis că nici pelerinajul de Sfântul Andrei nu va avea loc, după ce Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a cerut în instanţă dreptul de a-l organiza.

Municipiul Constanța a intrat în carantină, de vineri, de la ora 20:00, după ce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a aprobat o hotărâre în acest sens, iar Raed Arafat a semnat-o.

Slujbe religioase, doar în afara bisericilor

Potrivit hotărârii, se permite oficierea slujbelor religioase doar în exteriorul clădirilor, cu excepţia celor la care participă doar personalul bisericesc.

Pentru evenimentele organizate în exterior se va respecta norma de 4 mp/persoană, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară, stabilite prin Ordinul comun al Ministrului sănătăţii şi al Ministrului afacerilor interne, emis în temeiul art. 45 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare;

Acest articol a fost realizat cu informațiile transmise de reporterul Observator Andreea Filip.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » ÎPS Teodosie: „Vă aștept pe toți la Peștera Sf. Andrei. Să vă faceți foaie!”