Antena Meniu Search
x

Video Credincioși scoși de jandarmi din biserică, la Constanța, unde slujea ÎPS Teodosie: ”Vă rugăm frumos, părăsiți biserica”

Zeci de oameni au fost evacuați de polițiști și jandarmi, miercuri dimineață, dintr-o biserică din Constanța, unde slujea însuși Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie. Întreg municipiul este în carantină încă de săptămâna trecută, iar oamenii nu au voie să iasă din case fără declarație. ”Toata lumea iese din biserică, doar părinții răman”, au cerut polițiștii.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 25.11.2020, 14:20

Credincioși scoși de jandarmi din biserică, la Constanța, unde slujea ÎPS Teodosie: ”Vă rugăm frumos, părăsiți biserica” Vezi și
  • Municipiul Constanța este în carantină de vineri.
  • Prin urmare, oficierea slujbelor religioase este permisă doar în exteriorul clădirilor, cu excepţia celor la care participă doar personalul bisericesc. 

”Vă rugăm frumos, părăsiți biserica! Îi legitimați la ieșire”, spune un polițist care coordonează evacuarea credincioșilor din lăcașul de cult.

De altfel, judecătorii din Constanţa au decis că nici pelerinajul de Sfântul Andrei nu va avea loc, după ce Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a cerut în instanţă dreptul de a-l organiza. 

Citește și:

Municipiul Constanța a intrat în carantină, de vineri, de la ora 20:00, după ce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a aprobat o hotărâre în acest sens, iar Raed Arafat a semnat-o.

Slujbe religioase doar în afara bisericilor

Potrivit hotărârii, se permite oficierea slujbelor religioase doar în exteriorul clădirilor, cu excepţia celor la care participă doar personalul bisericesc

Pentru evenimentele organizate în exterior se va respecta norma de 4 mp/persoană, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară, stabilite prin Ordinul comun al Ministrului sănătăţii şi al Ministrului afacerilor interne, emis în temeiul art. 45 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare;

Totodată, se permite oficierea slujbelor de înmormântare, doar în exteriorul clădirilor, cu participarea a maximum 20 de persoane.

Se permite oficierea stărilor civile cu prezenţa a maximum 20 de persoane în exteriorul clădirilor, si respectiv 8 persoane în interiorul clădirii, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară, stabilite prin Ordinul comun al Ministrului sănătăţii şi al Ministrului afacerilor interne, emis în temeiul art. 45 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare;

Acest articol a fost realizat cu informațiile transmise de reporterul Observator Andreea Filip.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Credincioși scoși de jandarmi din biserică, la Constanța, unde slujea ÎPS Teodosie: ”Vă rugăm frumos, părăsiți biserica”