Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video ISU Braşov are de plătit daune morale către un subofiţer mutat din cazarma principală fără voia lui

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov este executat silit, pentru plata unor despăgubiri de peste 20 de mii de lei. Procesul a fost pornit şi câştigat de un subofiţer, nemulţumit de faptul că a fost mutat fără voia lui la un alt punct de lucru al instituţiei.

de Claudiu Loghin

la 31.07.2021 , 09:59

  • Subofiţerul ar avea de încasat zeci de mii de lei.

10 mai 2019. O femeie ameninţă că îşi pune capăt zilelor, la ultimul etaj al unui bloc din Braşov. Doi alpiniști militari coboară în acelaşi timp de pe bloc şi opresc gestul femeii. Unul dintre ei este plutonierul major Valentin Ciolan. Are 41 de ani şi de aproape 15 ani e pompier militar. Procesul cu ISU l-a pornit în aprilie, anul trecut, pentru că a fost mutat din cazarma principală a Inspectoratului. În iunie 2021, instanţa a stabilit că plutonierului major i se cuvin despăgubiri morale de 20 de mii de lei și cheltuieli de judecată de 300 de lei. 

Valentin Ciolan, pompier salvator: Lucrul care ar trebui să rezolve toate aceste chestii ar fi omenia. Știm că sunt situații când nu se poate, nu sunt bani, dar când dispare omenia și faptul că nu îți pasă de omul acela, deja se schimbă datele problemei.

Subofițerul spune că decizia mutării sale a fost luată pe fondul mai multor petiții, făcute inclusiv la președintele țării, despre problemele salariale, de echipare și asupra condițiilor de lucru ale pompierilor militari. 

Vezi și

Oficialii ISU Braşov, pregătiţi să plătească daunele morale

Pe acelaşi subiect

Valentin Ciolan, pompier salvator: În decurs de 15 ani, eu am avut în jur de, hai să nu exagerez, cred că patru echipamente. La urma urmei, sunt un angajat, care are totuși niște drepturi.

Conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Brașov a refuzat să facă declarații despre împrejurările în care instituția a ajuns să îi datoreze plutonierului major despăgubiri morale în valoare de 20 de mii de lei.

Dosarul pentru executarea silită a ISU Brașov a fost deschis pe 14 iulie. Oficialii instituției spun că vor face plata celor peste 20 de mii de lei, iar paguba va fi apoi recuperată printr-o procedură internă. 

Claudiu Loghin Like

Lucrez în presă din 1999. Din 2004, sunt în televiziune. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » ISU Braşov are de plătit daune morale către un subofiţer mutat din cazarma principală fără voia lui