Antena Meniu Search
x

Italia prelungește carantina pentru persoanele care vin din România

Italia extinde obligaţia de izolare la domiciliu pentru persoanele care vin din România şi Bulgaria. Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a semnat un nou decret care va intra în vigoare începând de luni.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 06.09.2020, 15:17

Italia prelungește carantina pentru persoanele care vin din România
Italia prelungește carantina pentru persoanele care vin din România - Profimedia
  • Intrarea în Italia se face pe baza actului care atestă reşedinţa.
  • Persoanele care sosesc din Grecia, Malta, Spania şi Croaţia au obligaţia să se supună testului pentru depistarea noului coronavirus.

Toate măsurile de restricţie publicate în decretul din 10 august rămân valabile, inclusiv obligaţia de izolare la domiciliu pentru cei care vin din România şi Bulgaria.

Pe fondul creşterii numărului de cazuri de coronavirus din ultimele săptămâni, Italia a decis prelungirea normelor sanitare de restricţie, anunţă televiziunea SkyNews, potrivit Mediafax.

Printre acestea se află şi obligaţia de a sta în izolare acasă, 14 zile, pentru persoanele care sosesc din România şi Bulgaria.

Intrarea în Italia se face pe baza actului care atestă reşedinţa, se completează un formular unde se declară domiciliul pentru autorităţile sanitare.

Persoanele care sosesc din Grecia, Malta, Spania şi Croaţia au obligaţia să se supună testului pentru depistarea noului coronavirus.

Purtarea măştii rămâne obligatorie în toate spaţiile închise, dar şi în exterior în intervalul de timp 18.00 - 6.00, acolo unde nu se poate respecta distanţa de un metru.

Discotecile şi stadioanele râmân închise, iar mijloacele de transport vor circula cu o capacitate de 80% pentru a permite respectarea distanţei.

Râmâne interzisă intrarea în Italia a cetăţenilor din Republica Moldova, Armenia, Bangladeş, Boznia Herţegovina, Brazilia, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană, Kosovo, Muntenegru, Serbia şi Columbia.

Citește și: Bilanț coronavirus în România, 6 septembrie: 1.150 cazuri și 43 de decese, în ultimele 24 de ore Unde poți face testul Covid-19 pentru a pleca în Grecia. Lista laboratoarelor autorizate

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Italia prelungește carantina pentru persoanele care vin din România