Antena Meniu Search
x

Italian care lucrează în România, pus să stea acasă de şefii speriaţi de coronavirus: "Prezenţa mea la birou nu e binevenită"

Un italian care lucrează în România a fost pus să stea acasă de şefii speriaţi de coronavirus. "Prezenţa mea la birou nu e binevenită", a povestit tânărul care lucrează la Cluj şi s-a întors în România după o vizită în ţara natală, la familie.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 28.02.2020, 08:59

Coronavirus în România
Italian care lucrează în România, pus să stea acasă de şefii speriaţi de coronavirus: "Prezenţa mea la birou nu e binevenită" - hepta

Un italian care lucrează în România a fost pus să stea acasă de şefii speriaţi de coronavirus. "Prezenţa mea la birou nu e binevenită", a povestit tânărul care lucrează la Cluj şi s-a întors în România după o vizită în ţara natală, la familie.

Luigi MalagO, un cercetător italian în vârstă de 38 de ani din Levata di Curtatone (Lombardia) care lucrează la Cluj-Napoca de trei ani și jumătate, a declarat pentru Gazzeta di Mantova că în aceste zile italienii care provin din Lombardia nu sunt prea bine primiţi în străinătate. 

Ei se confruntă cu incertitudinea, nesiguranța și teama celor din jur de a nu fi contaminați cu virusul Covid-19. Italianul s-a lovit și el cu această situație și mărturisește pentru sursa citată: "Colegii m-au făcut să înțeleg că prezența mea la birou nu este binevenită."

"Am plecat luni dimineață de la aeroportul Orio al Serio spre Cluj-Napoca, după un weekend petrecut cu familia în Levata.", povestește italianul. "Am citit în presa italiană că România a decis să-i pună în carantină pe cei care sosesc din zonele de risc, dar se pare că doar zona cu focare este considerată ca atare, așa cum părea logic, și nu întreaga regiune nordică.

Pe acelaşi subiect

După ce am făcut debarcarea am fost duși într-o aripă a aeroportului care este de obicei neutilizată. Mi-au măsurat temperatura și am completat un chestionar în care a trebuit să comunic datele de contact și unde am fost în săptămânile precedente. Apoi am fost liber să părăsesc incinta aeroportului și să plec spre casă."

Italianul spune că informațiile nu l-au lămurit prea bine ce este corect să facă. "Mi-am informat angajatorul că m-am întors şi mi-a spus imediat să stau acasă. Am început să caut informații contactând consulatul și timp de peste douăzeci și patru de ore am rămas fără răspuns. Aşteptând lămuriri, am rămas acasă pentru a evita necazurile.", sune bărbatul.

Italianul spune că neîncrederea e uriaşă în rndul românilor: "Colegii mei m-au făcut să înțeleg că prezența mea în birou nu este binevenită. Atât pentru că se tem de coronavirus, cât și din cauza ştirilor transmise. Italia nu a gestionat mai bine situația, și pentru că aici încrederea nu este foarte mare în autoritățile sanitare locale. Și atunci nimeni nu vrea să-și asume riscuri."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Evenimente » Italian care lucrează în România, pus să stea acasă de şefii speriaţi de coronavirus: "Prezenţa mea la birou nu e binevenită"