Antena Meniu Search
x

Coronavirus, 28 februarie. Două noi cazuri de gripă nouă, confirmate în România

Mai multe cazuri suspecte de coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore în România. Cele mai multe persoane vizate au călătorit în străinătate. Rezultatele analizelor urmează să lămurească situația.

de Redactia Observator

la 28.02.2020, 17:52

Medici la un caz suspect de coronavirus din Prahova
Cazuri suspecte de coronavirus au fost raportate în mai multe județe - Observator
  • Cazuri suspecte în Timiș, Alba, Bacău, Prahova.
  • Primul caz confirmat în Olanda.

Ce știm până acum:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ora 17.30: Pacienta cu coronavirus din Timişoara a fost preluată de medici şi transportată la spital, pentru a fi ousă în carantină.

Ora 16.10: Noile analize în cazul primului pacient cu coronavirus, un tânăr din Gorj, au avut rezultat negativ. Noi teste urmează să fie efectuate de medici.

Ora 15.45: Două persoane au fost confirmate cu coronavirus. Este vorba despre o femeie de 38 de ani din Timişoara şi un bărbat de 45 de ani din Baia Mare.

Update - În România, în acest moment, 182 de persoane se află în carantină, iar 8231 sunt monitorizate la domiciliu. Starea tânărului din Gorj depistat cu coronavirus este bună. Bărbatul este internat la Institutul Matei Balș din București.

Gorjeanul infectat cu virusul Covid-19 este monitorizat permanent, supravegheat medical și izolat total față de restul pacienților din unitatea medicală. Detalii, AICI.

La Timișoara, o femeie de 50 de ani recent întoarsă din Italia a fost spitalizată joi seară, cu suspiciune de coronavirus. Pacienta acuza febră, în timpul izolării la domiciliu. În urmă cu 10 zile, ea a fost la Bergamo, pentru o zi. În Teleorman, un copil care era izolat la domiciliu a fost transportat, de asemenea, cu febră, la spital. Tatăl său a fost și el în Italia. În Prahova, o fată de 19 ani și un tânăr de 33 de ani sunt cu suspiciuni de Covid-19. Fata a călătorit și ea în Italia. Cazuri suspecte au mai fost semnalate joi în Maramureș, Alba și Caraș Severin.

La Bacău, un bebeluș de 9 luni a fost spitalizat. Băiețelul și părinții s-au întors din Italia, din regiunea Veneto, în urmă cu două zile. Părinții spun că a făcut febră în urmă cu o săptămâni și, de atunci, manifestă tuse seacă rară și rinoree. Băiețelul și mama sa sunt acum la izolare. Cât despre primul pacient confirmat, tânărul din Gorj, șeful Institutului Matei Balș spune că e doar purtător de coronavirus și că nu dă semne că ar dezvolta boala.

În Italia, bilanțul anunțat joi seară indica 19 decese și peste 650 de cazuri de infecții cu coronavirus. În același timp, 45 de persoane s-au vindecat. 20 de noi cazuri au fost raportate tot joi și în Germania. În Marea Britanie, un prim caz a fost confirmat în Irlanda de Nord. În Olanda, de asemenea, a fost raportat primul caz, al unei persoane care s-a întors recent din Italia, din regiunea Lombardia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Coronavirus, 28 februarie. Două noi cazuri de gripă nouă, confirmate în România