Antena Meniu Search
x

Ivermectina luată pentru COVID a dus la hepatite toxice și tulburări. Avertismentul lui Rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că a văzut pacienţi care şi-au administrat Ivermectină timp de săptămâni, acuzând apoi probleme hepatice serioase. El a subliniat că, în contextul reglementărilor europene privind administrarea medicamentelor, autorităţile nu recomandă în scop preventiv tratamente al căror scop este unul curativ, cum sunt antiviralele.

de Redactia Observator

la 21.01.2022, 16:11

medicament Invermectină
Ivermectina luată pentru COVID a dus la hepatite toxice și tulburări. Avertismentul lui Rafila - Shutterstock (imagine ilustrativă)

"Eu personal, nu aş face lucrul ăsta, să iau antivirale fără să am o minimă investigaţie. Sunt teratogene, sun hepatotoxice, nu poţi să iei, indiferent că discutăm de cele mai clasice, dacă se poate spune aşa, sau de cele inovative, nu poţi să faci lucrul ăsta dacă eşti un om responsabil. Am văzut oameni care au luat săptămâni întregi Ivermectină, după aia au acuzat hepatite toxice, alte tulburări. Sigur, fiecare face ce doreşte, dar asta nu înseamnă că noi putem în sistemul de sănătate, după reglementările Uniunii Europene, să facem lucruri de genul ăsta, să administrăm medicamente după ureche sau în scop preventiv medicamente care au scop curativ. Nu facem aşa ceva", a declarat Alexandru Rafila, vineri, într-o conferinţă la Vălenii de Munte, în Prahova.

În aceeaşi conferinţă, Rafila a fost întrebat şi dacă vor fi schimbate reglementările în baza cărora accesul la anumite activităţi sau în anumite spaţii publice se face în baza certificatului privind vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea.

"Deciziile vor fi luate în funcţie de contextul epidemiologic de către CNSU şi ele vor fi aprobate prin hotărâre a Guvernului României, dar asta nu are nicio legătură cu această obligaţie pe care o are ţara noastră de a se alinia la nivel european în ceea ce priveşte valabilitatea certificatului legat de vaccinarea completă sau vaccinarea cu o doză suplimentară la un interval de maxim nouă luni", a explicat ministrul.

Ne aşteaptă un februarie de coşmar: peste 70.000 de cazuri zilnice, cel mai negru scenariu

Pe acelaşi subiect

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, a prezentat vineri, 21 ianuarie, o nouă prognoză realizată de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

Potrivit prognozei, cel mai pesimist scenariu ar putea lovi România la mijlocul lunii februarie atunci când am putea avea, în cel mai rău caz, 70.000 de cazuri pe zi. "Scenariul cel mai rău posibil estimat este să avem peste 70.000 de cazuri pe zi. Știu că asta va fi știrea, nu înseamnă că se întâmplă așa", a declarat Alexandru Rafila. Acesta a mai precizat că în a doua săptămână a lunii ianuarie am avut o creştere de 505% a numărului de cazuri depistate, faţă de prima săptămână a anului.

Revenind la prognoza pentru luna februarie, potrivit INSP, am putea avea între 7.800 și 43.000 și între 60 și 360 de decese ar urma să se înregistreze zilnic. Vârful ar putea fi atins începând cu a doua jumătate a lunii când am putea ajunge până la 70.000 de cazuri pe zi. Conform spuselor lui Alexandru Rafila, sistemul sanitar din România ar putea ajunge la capacitatea maximă de spitalizare în perioada 8-10 februarie, în timp ce la ATI gradul maxim de ocupare va fi atins chiar de la începutul lunii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Ivermectina luată pentru COVID a dus la hepatite toxice și tulburări. Avertismentul lui Rafila