Antena Meniu Search
x

Izabela, tânăra mamă din Arad, a fost ucisă de fostul soţ, la câteva luni după ce a ridicat ordinul de protecţie

O tânără mamă a fost omorâtă de fostul soţ, la câteva luni după ce şi-a retras singură ordinul de protecţie pe care îl obţinuse împotriva lui. Crima a fost comisă într-un bloc din Arad şi a fost urmată de sinuciderea agresorului.

de Redactia Observator

la 25.02.2019, 20:14

Vezi și

O tânără mamă a fost omorâtă de fostul soţ, la câteva luni după ce şi-a retras singură ordinul de protecţie pe care îl obţinuse împotriva lui. Crima a fost comisă într-un bloc din Arad şi a fost urmată de sinuciderea agresorului. Totul s-a întâmplat sub ochii copilului de numai 10 ani. Cazul atrage atenţia asupra compromisurilor pe care multe femei ajung să le facă în încercarea de a nu-şi despărţi copiii de taţii lor.

Izabela a fost ucisă cu 25 de lovituri. Anchetatorii vorbesc despre un atac înfiorător, urmat de sinucidere. După ce şi-a omorât fosta soţie, individul de 40 de ani s-a aruncat în gol de la mare înălţime. Copilul de numai zece ani a văzut tot. Chiar el a sunat la 112.

Când am auzit copilul că ţipă, atunci nu am mai putut. Şi am ieşit şi am bătut cu pumnii cât am putut de tot blocul s-a sculat şi a ieşit. A găsit cheile şi a deschis şi a venit, povesteşte un vecin.

Tragedia putea fi prevenită, dacă tânăra mamă nu ar fi făcut o greşeală uriaşă. Deşi obţinuse un ordin de protecţie împotriva fostului soţ, femeia l-a retras. Şi chiar a acceptat să locuiască în continuare cu bărbatul de care divorţase. 

Pe acelaşi subiect

Lui îi părea rău şi tot zicea că o să se facă bine, se punea în genunchi, se ruga de ea să se împace, să-i mai dea o şansă, mărturisesc apropiaţii celor doi.

Pavel Palcu, procuror criminalist Parchetul Judetean Arad: Soţia se pare că a permis fostului soţ accesul în locuinţă datorită dragostei lui faţă de copil... 

Pentru acest compromis, Izabela a plătit cu viaţa. În România, victimele violenţei domestice ajung de multe ori să renunţe la ordinul de protecţie. Ori de teamă, ori în încercarea de a-şi apăra copiii de suferinţe.  Multe mame îşi pun viaţa în pericol şi încearcă să pstreze o legătură cu agresorul. 

Giulia Crişan, avocatul unei asociaţii de femei: Întotdeauna victima renunţă la o plângere penală sau la un ordin de protecţie provizoriu emis de poliţie pentru că este constrânsă. Este constrânsă de o anumită situaţie, fie de dependenţa emoţională, financiară, fie că sunt ameninţate de către agresori. Din statistici am observat că atunci când o victimă îşi retrage plângerea penală ea este mult mai expusă în faţa agresorului.

Există însă şi femei care au reuşit să se salveze. Elena ne-a spus povestea ei dintr-un centru de recuperare a victimelor violenţei domestice. Femeia crede că e în viaţă datorită ordinului de protecţie obţinut în instanţă.

Nu muncea, nu mă lasă nici pe mine să muncesc. Zicea că îmi găsesc pe altcineva. Eram cu fetiţa în braţe şi din camera cealaltă a aruncat cu cuţitul, povesteşte Elena.

Statisticile arată că doua femei sunt ucise în fiecare saptamană, din cauza geloziei. Observator a prezentat în repetate rânduri dramele acestora. Am făcut demersuri inclusiv pentru modificarea legii. Iar o schimbare majoră a venit chiar anul trecut. Poliţiştii au obţinut dreptul de a emite pe loc ordine de protecţie, atunci când consideră că victimelor le este pusă viaţa în pericol. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Izabela, tânăra mamă din Arad, a fost ucisă de fostul soţ, la câteva luni după ce a ridicat ordinul de protecţie