Antena Meniu Search
x

Foto Jaf de mare tonaj în Iaşi. Cinci persoane au furat tractoare şi excavatoare de peste 160.000 euro. Poliţiştii au găsit şi alte utilaje suspecte

Cinci persoane sunt acuzate că au furat un buldoexcavator, un tractor, dar şi un utilaj agricol, prejudiciul total ridicându-se la peste 160.000 de euro.

de Redactia Observator

la 03.02.2024, 16:29

Una dintre persoane este arestată la domiciliu, iar în cazul altor trei procurorii au solicitat emiterea mandatelor de arestare în lipsă. O a cincea persoană este pusă sub control judiciar, aceasta aflându-se în arest preventiv la Hunedoara, fiind implicată într-un alt dosar.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi au efectuat opt percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Iaşi, Sibiu şi Neamţ, la domiciliul mai multor persoane bănuite de comiterea infracţiunii de furt calificat.

Poliţia a găsit şi alte utilaje în timpul percheziţiilor

În acest dosar se fac cercetări pentru furtul în cursul lunii august 2023 a unui buldoexcavator, a unui tractor şi a unui utilaj agricol. Faptele au fost comise în comunele Miroslava şi Şcheia, din judeţul Iasi, prejudiciul reclamat fiind de aproximativ 163.000 de euro. În cursul lunii septembrie 2023, poliţiştii au recuperat buldoexcavatorul în valoare de 103.000 de euro.

Pe acelaşi subiect

În urma percheziţiilor efectuate au fost identificate două tractoare în valoare de 110.000 euro care au fost ridicate în vederea cercetărilor, întrucât există suspiciuni cu privire la provenienţa acestora. De asemenea a fost ridicat şi un cap tractor în valoare de 18.000 euro, care face obiectul unui dosar penal aflat în lucru la nivelul altui inspectorat de poliţie. 

Unul dintre hoţi a fost arestat 30 de zile

Instanţa de judecată a dispus măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile faţă de un bărbat implicat în acest caz şi a controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de alt bănuit, care în prezent se află în arestul IPJ Hunedoara, fiind arestat într-o altă cauză. 

În cazul altor trei persoane procurorii au solicitat emiterea mandatelor de arestare în lipsă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Jaf de mare tonaj în Iaşi. Cinci persoane au furat tractoare şi excavatoare de peste 160.000 euro. Poliţiştii au găsit şi alte utilaje suspecte