Meniu
Search
x

Steliști scoși pe sus din metrou, la stația "Ștefan cel Mare". Jandarmeria București: "A fost nevoie de o intervenție rapidă, fermă"

Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București, a declarat vineri seara că "a fost nevoie de o "intervenție rapidă, fermă a jandarmilor, deoarece suporterii refugiați în garnitura de metrou aveau asupra lor obiecte contondente, arme albe".

De Daniel Murărescu la 02.10.2020, 21:30
  • Jandarmii au scos pe sus câțiva steliști, din garnitura de metrou
  • Aceștia ar fi avut asupra lor obiecte contondente și arme albe, susține Jandarmeria
  • Cele mai importante știri ale zilei, la Observatorul orei 19

Intervenția lui Enache vine după ce mai mulți suporteri steliști au încercat să ajungă la stadionul Dinamo din Șoseaua Ștefan cel Mare, unde urma să aibă loc meciul CSA Steaua.

Observator a transmis în direct declarația de presă de la sediul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București: 

"Premergător acestui eveniment sportiv au existat mai multe informații prin care membrii celor două galerii intenționau să se întâlnească pentru a-și rezolva anumite rivalități. Din această cauză, la planificarea misiunii au fost luate în calcul dispozitive de jandarmi în zona stadionului pentru a preveni aceste incidente. Evenimentele sportive se desfășoară fără spectatori, dar, având aceste informații, am fost obligați să luăm măsuri de prevenire în zona stadionului și în proximitatea sa", a declarat Georgian Enache, de la Jandarmeria București.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a mai spus că grupul susținătorilor echipei Dinamo, de circa 60 de persoane, a fost identificat în jurul orei 13.00, iar cel al echipei CSA Steaua avea în jur de 100 de persoane.

"Având în vedere intenția acestora (a susținătorilor CSA Steaua - n.r.), colegii mei au luat măsuri de prevenire și escaladare a unor conflicte. Li s-a interzis deplasarea în zona stadionului, unde existau acei 60 de suporteri ai echipei Dinamo. Grupul inițial de suporteri steliști a refuzat să respecte indicațiile forțelor de ordine, a încercat să treacă prin dispozitivul nostru și să intre în conflict cu ceilalți suporteri. Ne-am opus, evident. O parte s-a retras în zona metroului. (...) Grupul de suporteri foarte agresivi s-a refugiat în garnitura de metrou staționată. Jandarmii au cerut să părăsească garnitura de metrou, că au creat panică, moment în care doi jandarmi au fost agresați. A fost nevoie de o intervenție rapidă, fermă. Jardarmii au extras persoanele violente din acea zonă, s-a luat măsura imobilării acestora. Întrucât existau informații că au asupra lor obiecte contondente, arme albe, ne-am dorit ca intervenția să fie fermă, rapidă și cu maximă eficiență pentru a proteja ceilalți călători și celelalte persoane aflate în zona stației de metrou", susține Enache.

Potrivit Jandarmeirie Capitalei, au fost conduse la poliție 30 de persoane.

"Ca urmare a acestor incidente au fost luate următoărele măsuri: sesizarea parchetului competent sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, a infracțiunii de tulburarea a ordinii sși liniștii publice și de efectuare de operațiuni cu materiale pirotehnice fără drept. De asemenea, au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale", a conchis Jandarmeria Capitalei.

Citește și:

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Steliști scoși pe sus din metrou, la stația "Ștefan cel Mare". Jandarmeria București: "A fost nevoie de o intervenție rapidă, fermă"