Antena Meniu Search
x

Jandarmii au venit cu mandat la casa familiei Luizei Melencu, pentru a o lua pe mama fetei (Video)

Jandarmii au venit cu mandat de aducere la casa familiei Luizei Melencu, pentru a o lua pe mama fetei și a o duce la București. Intervenția a avut loc după ce rudele au fost amendate cu 5 mii de lei, pentru că au refuzat să ofere o nouă mostră ADN în cazul adolescentei dispărute în aprilie.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 27.09.2019, 19:04

Jandarmii au intervenit cu mandat de aducere la casa familiei Luizei Melencu Vezi și

Jandarmii au venit cu mandat de aducere la casa familiei Luizei Melencu, pentru a o lua pe mama fetei și a o duce la București. Intervenția a avut loc după ce rudele au fost amendate cu 5 mii de lei, pentru că au refuzat să ofere o nouă mostră ADN în cazul adolescentei dispărute în aprilie, despre care se presupune că ar fi victima lui Gheorghe Dincă.

Vineri, după ora 16.00, la casa familiei Melencu și-au făcut apariția mai întâi polițiștii și procurorii DIICOT, apoi jandarmii. Au intrat cu mandat de aducere, pentru a o prelua pe mama adolescentei și a o duce la București, pentru prelevarea de noi probe ADN în cazul fetei dispărute.

10 jandarmi au venit cu mandat de aducere

Familia Luizei Melencu a refuzat și de această dată. Potrivit martorilor, aproximativ 10 jandarmi au venit pe proprietatea familiei, pentru a executa mandatul de aducere.

”Nu puneţi mâna pe noi! Am înţeles, dar nu puneţi mâna pe ea! Vă dăm în judecată! Suntem sătuli de poliţie. Dacă puneţi mâna pe ea, nu aveţi dreptul. Pentru ce ne luaţi? Ce a făcut? Luaţi documentul, faceţi ce vreţi cu el, ne amendaţi, înţelegeţi? Suferim orice, dar nu. Vă rog frumos, haideţi să fim umani. Aşa aţi venit? Să ne luaţi cu forţa? Cu a cui permisiune aţi intrat pe proprietate privată? Nu merge nicăieri fata, vă rog mult de tot. Suntem sătuli de vorbe d-astea dulci şi de amăgeli”, a spus bunicul Luizei Melencu.

Monica Melencu, mama adolescentei nu a vrut să semneze mandatul, iar apoi, după o discuție cu forțele de ordine, femeia a leșinat. Ea a avut nevoie de ajutorul unui echipaj de la ambulanță, care a fost trimis în zonă.

Mandatul de aducere, emis de la București

Mandatul de aducere al mamei Luizei Melencu a fost emis de către Secția 1 Penală a Tribunalului București. În mandat se cere aducerea la DIICOT a Monicăi Melencu, pentru prelevarea de probe biologice și pentru noi audieri în cazul dispariției adolescentei de 18 ani.

”În cazul în care mandatul nu poate fi executat, se va întocmi procesul verbal din care să rezulte imposibilitatea executării lui”, se afirmă în textul documentului.

Monica Melencu a fost transportată la spital

Apariția forțelor de ordine a degenerat în scandal pe proprietatea familiei. Rudele au făcut scut pentru ca Monica Melencu să nu fie luată de jandarmi.

”De ce nu-şi fac datoria să caute pe adevăraţii criminali? Noi nu suntem criminali. Vedeţi în ce situaţie ne-aţi pus? Noi facem parte din dosar ca parte vătămată. Parte vătămată, să fie clar. Uitaţi cum ne omoară? Cu zile ne omoară! De şase luni de zile nu şi-au făcut datoria. Unde să ne luaţi? Nu mergem”, a spus Stelian Iordache, bunicul Luizei Melencu.

După ce i s-a făcut rău, mama Luizei Melencu a fost dusă de mai multe ori la ambulanță. Bunicul adolescentei a amenințat la un moment dat că își va da foc, însă s-a calmat, după discuții cu forțele de ordine.

După ce mama Luizei a fost dusă la ambulanță, jandarmii au rămas pe proprietatea familiei. 

De la ce a pornit scandalul cu mandatul de aducere

Zilele trecute, șeful DIICOT, Felix Bănilă, a anunțat că, după ce au cerut ajutorul FBI, autoritățile române au trimis în Statele Unite probe de material genetic în cazul crimelor din Caracal, pentru a fi analizate prin extragerea ADN-ului mitocondrial. Această metodă nu poate fi făcută în România, pentru că Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici nu e autorizat să o practice.

Pentru noile analize, procurorii au cerut familiei Melencu să vină joi la sediul DIICOT din București pentru a da noi probe biologice, însă rudele adolescentei dispărute au refuzat categoric. 

Pentru refuz, familia Luizei Melencu a fost amendată cu 5 mii de lei. În încercarea de a obține probele ADN, autoritățile au emis mandatul de aducere, care a fost trimis la IPJ Dolj și la Jandarmeria din acest județ, pentru a fi pus în aplicare.

- Acest articol a fost actualizat -

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Jandarmii au venit cu mandat la casa familiei Luizei Melencu, pentru a o lua pe mama fetei (Video)