Antena Meniu Search
x

Japonia cere Chinei să oprească testele rectale pentru Covid, la cetățenii japonezi: "Le provoacă o mare durere psihologică"

Tokyo a cerut Beijingului să nu mai facă teste rectale pentru COVID-19 la cetățeni japonezi, deoarece procedura provoacă dureri psihologice, a declarat luni un purtător de cuvânt al guvernului.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 01.03.2021, 15:45

Cetăţenii japonezi din China s-au plâns ambasadei de "dureri psihologice", după testul Covid - Zuma Press / Sachelle Babbar

Testele provoacă durere psihologică

Secretarul șef al cabinetului, Katsunobu Kato, a declarat că guvernul nu a primit un răspuns conform căruia Beijingul ar schimba procedura de testare, așa că Japonia va continua să ceară Chinei să modifice modul de testare, scrie Reuters.

"Unii japonezi au raportat ambasadei noastre din China că au fost testaţi rectal, ceea ce le-a provocat o durere psihologică destul de mare", a declarat Kato într-o conferință de presă.

Oficialul nu a putut să precizeze câți cetățeni japonezi au primit astfel de teste pentru coronavirus.

Unele orașe din China folosesc probe prelevate rectal, pentru a detecta potențialele infecții cu COVID-19, în timp ce China intensifică screening-ul pentru a se asigura că niciun potențial purtător al noului coronavirus nu este ratat.

Ministerul de Externe al Chinei a negat luna trecută că diplomații americani din țară ar fi fost obligați să facă teste rectale pentru COVID-19, în urma unor rapoarte din presă că unii pacienţi s-au plâns de procedură.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Japonia cere Chinei să oprească testele rectale pentru Covid, la cetățenii japonezi: "Le provoacă o mare durere psihologică"