Antena Meniu Search
x

Tot mai multe zone din țară intră în scenariul roșu. Alba, primul județ cu peste 3 infectări la mia de locuitori

Uşor, uşor, scenariile roşii se aplică în tot mai multe zone din ţară. Ieri, șapte localităţi din judeţul Mureş au intrat în scenariul roşu şi masca a devenit obligatorie în toate spaţiile deschise, iar şcolile au intrat în online. Iar, după Bucureşti, judeţul Alba este primul care a depăşit coeficientul de trei infectări la mia de locuitori.

de Redactia Observator

la 21.10.2020, 08:36

Vezi și
  • Testare masivă în Alba: 95.000 de teste, la o populaţie de 370.000 de locuitori
  • Județul a intrat în scenariul roșu, la fel ca și Capitala
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observatorul orei 19

Târgu Mureş, precum şi alte localităţi din vecinătatea acestuia, au intrat în scenariul roşu. Masca este obligatorie în toate spaţiile deschise, activitatea HoReCa se sistează la interior, iar toţi elevii sunt nevoiţi să facă orele online.

Iuliu Moldovan, director DSP Mureș: Un număr de şapte localităţi din judeţul Mureş au peste trei la mia de locuitori, inclusiv municipiul Târgu Mureş, şi înseamnă că intră pe acel scenariul roşu.

Purtarea măştii în aer liber însă pare a fi şi cea mai strictă decizie pentru mureşeni.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

După Bucureşti, judeţul Alba a devenit primul care a trecut de pragul de 3 infectări la mia de locuitori. Însă, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă nu se gândeşte încă să carantineze nicio localitate.

Nicolae Albu, prefect de Alba: Noi monitorizăm zilnic fiecare localitate, iar dacă DSP-ul sau grupul de suport tehnic epidemic consideră că trebuie să luăm o altă măsură în ziua următoare, intrăm în comitet pentru situaţii de urgenţă şi luăm măsura operativă. Avem inclusiv votul online, dacă este nevoie intrăm la orice oră din zi şi din noapte ca să schimbăm scenariul.

Chiar dacă incidenţa la nivel de judeţ este de scenariu roşu, fiecare Unitate Administrativ Teritorială decide în funcţie de nivelul de infectări de pe raza teritorială.

Alexandru Sinea, director DSP Alba: La nivelul judeţului Alba testarea a fost una masivă în permanenţă, până acum avem undeva la 95.000 de teste, efectuate la o populaţie de 370.000 de locuitori.

Testarea masivă şi focarele de infecţii cu Covid-19 sunt principalele motive care au dus judeţul Alba la o rată de incidenţă de 3,07 la mia de locuitori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Tot mai multe zone din țară intră în scenariul roșu. Alba, primul județ cu peste 3 infectări la mia de locuitori