Tot mai multe zone din țară intră în scenariul roșu. Alba, primul județ cu peste 3 infectări la mia de locuitori

De Redactia Observator.
Publicat: 21.10.2020, 08:36.
Actualizat: 21.10.2020, 08:36

Uşor, uşor, scenariile roşii se aplică în tot mai multe zone din ţară. Ieri, șapte localităţi din judeţul Mureş au intrat în scenariul roşu şi masca a devenit obligatorie în toate spaţiile deschise, iar şcolile au intrat în online. Iar, după Bucureşti, judeţul Alba este primul care a depăşit coeficientul de trei infectări la mia de locuitori.

Târgu Mureş, precum şi alte localităţi din vecinătatea acestuia, au intrat în scenariul roşu. Masca este obligatorie în toate spaţiile deschise, activitatea HoReCa se sistează la interior, iar toţi elevii sunt nevoiţi să facă orele online.

Iuliu Moldovan, director DSP Mureș: Un număr de şapte localităţi din judeţul Mureş au peste trei la mia de locuitori, inclusiv municipiul Târgu Mureş, şi înseamnă că intră pe acel scenariul roşu.

Purtarea măştii în aer liber însă pare a fi şi cea mai strictă decizie pentru mureşeni.

Dacă asta e legea, o să o port.

După Bucureşti, judeţul Alba a devenit primul care a trecut de pragul de 3 infectări la mia de locuitori. Însă, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă nu se gândeşte încă să carantineze nicio localitate.

Nicolae Albu, prefect de Alba: Noi monitorizăm zilnic fiecare localitate, iar dacă DSP-ul sau grupul de suport tehnic epidemic consideră că trebuie să luăm o altă măsură în ziua următoare, intrăm în comitet pentru situaţii de urgenţă şi luăm măsura operativă. Avem inclusiv votul online, dacă este nevoie intrăm la orice oră din zi şi din noapte ca să schimbăm scenariul.

Chiar dacă incidenţa la nivel de judeţ este de scenariu roşu, fiecare Unitate Administrativ Teritorială decide în funcţie de nivelul de infectări de pe raza teritorială.

Alexandru Sinea, director DSP Alba: La nivelul judeţului Alba testarea a fost una masivă în permanenţă, până acum avem undeva la 95.000 de teste, efectuate la o populaţie de 370.000 de locuitori.

Testarea masivă şi focarele de infecţii cu Covid-19 sunt principalele motive care au dus judeţul Alba la o rată de incidenţă de 3,07 la mia de locuitori.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Sergiu, tatăl călăreț, spune adevărul, după ce a vândut casa din donațiile de la Cătălin Moroșanu! De ce a fost nevoit să ia această decizie
spynews.ro
Mii de militari și polițiști mobilizați, de urgență, lângă București
gandul.ro
`Ne bucurăm să te vedem, boss!` Ion Țiriac, cu un discurs genial în spaniolă, i-a lăsat mască pe oficialii turneului din Barcelona | VIDEO
prosport.ro
A ajuns acasă mai devreme și și-a surprins soția în baie. Când a deschis ușa a încremenit. Ce făcea femeia, fără ca el să știe
redactia.ro
A depășit perioada grea din viața lui, iar acum a devenit tată. Cum arată soția actorului din Home Alone
CaTine.ro
Thalia într-o ipostază inedită. Fotografia care i-a distrat pe fani
tvhappy.ro
La ce cascadorii sunt supuși pacienții, ca să fie urcați cu targa în TIR-urile ATI. IMAGINEA ANULUI
libertatea.ro
Acuzații șocante făcute de un jucător cotat de Dinamo la 4 milioane de euro: „Se dădea la mămicile jucătorilor!”
GSP
”Unde dai și unde crapă!” Șapte muzicieni americani fac furori peste Ocean cu folclor românesc
money.ro
Gigi Becali, război total cu o femeie pentru 1.800 de euro. Decizia care l-a înfuriat pe omul de afaceri
as.ro
Tatăl unei vedete din România, eliberat din închisoare după ce 11 ani a fost urmărit de poliţie pentru trafic de droguri de mare risc
as.ro
Vedeta care se zbate între viață și moarte. A ajuns să fie desfigurată: "Chipul meu frumos a fost mutilat"
as.ro