Video Jungla dintre blocurile din Bucureşti. Altădată polul distracţiei, ştrandurile au ajuns de nerecunoscut din cauza indiferenţei şi lipsei investiţilor
Ştrandurile Capitalei au fost uitate. Multe au ajuns în paragină, iar altele au fost închiriate de firme private, pe sume derizorii. Ştrandul Giuleşti, de exemplu, altădată un pol al distracţiei şi o oază de răcoare între betoane, arată acum ca o junglă, după ani de indiferenţă şi investiţii lipsă.
Ştrandul Giuleşti a devenit o junglă. Vegetaţia a crescut incontrolabil, astfel că am ajuns cu greu la piscina din curte.
Terenul este împărţit în două loturi: unul de aproape 3.000 de metri pătraţi, unde se află bazinul de înot şi spaţiul verde. Şi altul care are peste 800 metri pătraţi, pe care e clădirea băii Giuleşti care stă să cadă.
Jungla dintre blocurile din Bucureşti
Vizita noastră a adus şi o echipă ADP care s-a apucat să taie buruienile. În urmă cu 3 ani, am găsit sălbăticiuni în zonă: vulpile îşi făcuseră culcuş aici. Investiţiile au întârziat să apară.
- Angajatul unui ştrand din Vâlcea s-a înecat în piscină. Intrase să cureţe bazinul, dar n-a mai ieşit la...
- Un bărbat de 54 de ani s-a înecat într-un ștrand din Râmnicu Vâlcea. Medicii au încercat în zadar să-l salveze
- Cel mai mare complex balnear din Europa, la doar 80 de km de România. Care este tariful pentru o zi
Din 2018, ştrandul şi baia Giuleşti au fost ignorate de autorităţi. Singura modificare a fost că piscina de aici a fost golită de apă la cererea locuitorilor care nu mai suportau mirosul. Tot ce vedem aici a fost administrat de Primăria Capitalei până în 2023 atunci când a fost preluat de Primăria Sectorului 6 care are acum în plan să modernizeze si să extindă întreaga zonă.
Şi soarta locului s-ar putea schimba. Zona abandonată ar urma să devină complex sportiv. Piscina, care are o suprafaţă de peste 600 de metri pătraţi, va fi recondiţionată şi transformată în bazin acoperit.
Primăria de sector are de gând să construiască şi săli de sport, cafenea şi spaţii de recuperare fizică, totul cu bani europeni. "Proiectul are o valoare destul de mare, undeva la 21 de milioane de lei. Imediat ce semnăm finanţarea, dăm drumul la licitaţii. Pentru ca noi să putem face acest lucru e nevoie ca PMB să voteze strategia integrată de dezvoltare urbană", a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.
Şi alte ştranduri din Bucureşti nu au noroc în continuare. Încă 3 bazine din sectoarele 1 şi 2 sunt închise, pe motiv că apa provine din lacuri şi nu poate fi filtrată aşa cum prevede legea. În paralel, alte 7 ştranduri deţinute de Primăria Capitalei au fost închiriate unor firme private care au investit în zonele în care acum bucureştenii se pot răcori.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰