Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis, critici dure după crimele de la Caracal: ”Cei responsabili trebuie aspru sancționați”

Klaus Iohannis a lansat critici dure pentru modul cum a fost gestionat de autorități cazul crimelor de la Caracal. Președintele a anunțat într-o declarație de presă, la Palatul Cotroceni, că tragedia de la Caracal va fi discutată în CSAT.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 28.07.2019, 20:22

Klaus Iohannis în declarații la Cotroceni
Klaus Iohannis, critic după crimele de la Caracal, față de autoritățile care au eșuat în misiunea de salvare - Observator

Klaus Iohannis a lansat critici dure pentru modul cum a fost gestionat de autorități cazul crimelor de la Caracal. Președintele a anunțat într-o declarație de presă, la Palatul Cotroceni, că tragedia de la Caracal va fi discutată în CSAT, pentru a se lua măsuri necesare de prevenire a unor astfel de cazuri.

”Încep prin a-mi exprima regretul profund față de tragedia de la Caracal, în care instituțiile nu au reușit, în urma unui lung și de erori inacceptabile, să salveze viețile celor două tinere. Sunt alături de familiile îndoliate”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele a fost foarte critic față de modul cum a decurs operațiunea de salvare, în cazul Caracal.

”Instituții ale statului român nu au reușit să își facă datoria, aceea de a proteja dreptul fundamental la viață. Cei responsabili trebuie aspru sancționați: de la Interne, de la STS, din toate instituțiile implicate”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a spus că acest caz, al crimelor din Caracal, va fi dezbătut și în CSAT, unde va cere măsuri imediate.

”Este obligatoriu să identificăm toate mijloacele necesare pentru prevenirea unor astfel de tragedii”, declară Klaus Iohannis.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Președintele a criticat și Guvernul Dăncilă.

”Nu ar fi trebuit să ajungem să discutăm astfel de lucruri în CSAT.  Și resping abordarea politicianistă a guvernului, care ar trebui să se gândească dacă nu cumva este autorul moral al acestei tragedii”, a declarat Iohannis.

Șeful statului s-a referit și la referendumul propus de Viorica Dăncilă, de înăsprire a pedepselor pentru criminali, violatori și pedofili.

”Le cer să uite de referendumuri absurde și să-și asume răspunderea”, a mai spus Președintele României.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Klaus Iohannis, critici dure după crimele de la Caracal: ”Cei responsabili trebuie aspru sancționați”