Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis, validat președinte de CCR: "Drumul ales de români este cu un singur sens"

Curtea Constituţională a României (CCR) a validat, joi, rezultatul alegerilor prezidenţiale, într-o şedinţă solemnă la care a participat și președintele ales Klaus Iohannis. Alături de șeful statului a mai fost prezent Ludovic Orban, precum și mai mulți miniștri.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 28.11.2019, 16:42

Klaus Iohannis, validat președinte de CCR
”Votul pe care mi l-au acordat românii pentru un nou mandat reprezintă o onoare deosebită şi o mare responsabilitate", a declarat Iohannis - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta

Curtea Constituţională a României (CCR) a validat, joi, rezultatul alegerilor prezidenţiale, într-o şedinţă solemnă la care a participat și președintele ales Klaus Iohannis. Alături de șeful statului a mai fost prezent Ludovic Orban, precum și mai mulți miniștri.

Preşedintele a precizat, la ceremonia de validare a celui de-al doilea mandat, că timp de cinci ani a rămas permanent conectat la problemele societăţii şi s-a opus tendinţelor regresive, subliniind că toţi decidenţii trebuie să-şi asume faptul că nimeni nu e mai presus de lege.

"Votul pe care mi l-au acordat românii pentru un nou mandat reprezintă o onoare deosebită şi o mare resonsabilitate. Primul mandat a fost plin de provocări. Timp de cinci ani am rămas permanent conectat la problemele societăţii şi m-am opus tendinţelor regresive pe care le-am considerat un pericol pentru democraţie. Este imperativ ca actorii statali să acţioneze în beneficiul naţunii române. A veghea la respectarea Consttuţiei şi a-i garanta respectarea sunt de o importanţă vitală. Autorităţile publice trebuie să acţioneze cu bună credinţă", a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a mai spus că, în virtutea rolului constituţional, va acţiona pentru o mai bună funcţionare a instituţiilor şi va continua să fie un apărător ferm al drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, al valorilor supreme din Constituţie.

Klaus Iohannis: "Cei care au girat asaltul asupra Justiţiei au primit cea mai severă sancţiune"

"Voi veghea în continuare la respectarea Cnstituţiei şi voi susţine valorile statului de drept şi parcursul european al României. Sunt nu doar principiile care mi-au călăuzit acţiuni, şi direcţia în care - de trei ori - românii au arătat că vor să meargă ţara noastră. Drumul ales de români este cu un singur sens, la care trebuie să se alinieze toate autorităţile statului", a subliniat preşedintele.

"Cei care au girat asaltul asupra Justiţiei au primit cea mai severă sancţiune prin votul oamenilor. Toţi decidenţii trebuie să-şi asume că nimeni nu este mai presus de lege", a mai transmis Iohannis.

Curtea Constituţională a României validează rezultatul scrutinului, asigură publicarea rezultatului alegerilor în mass-media şi în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi validează rezultatul alegerilor pentru preşedintele ales.

Actul de validare se întocmeşte în 3 exemplare, dintre care unul rămâne la Curtea Constituţională, unul se prezintă Parlamentului pentru depunerea jurământului, iar al treilea se înmânează candidatului ales.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Klaus Iohannis, validat președinte de CCR: "Drumul ales de români este cu un singur sens"