Antena Meniu Search
x

Video La 6 ani de la Colectiv, România tratează marii arși tot cu transferul în străinătate. Fiica unei victime de la Petromidia: "Știm bine condițiile noastre de aici"

La şase ani de la Colectiv, marii arşi nu au încă o şansă să se vindece în spitalele din România. Cele două victime de la explozia de la Petromidia transferate la Spitalul Floreasca din Capitală vor pleca să se trateze în străinătate. Premierul Florin Cîţu se laudă că acest lucru are loc după intervenţia lui, însă până la această oră tot nu e clar când vor pleca şi unde. Iar adevărul este că familiile şi compania au cerut transferul la o clinică din străinătate. Tot ei au fost cei care s-au ocupat de întreaga procedura de transfer.

de Redactia Observator

la 04.07.2021, 19:35

Vezi și

De 30 de ani, statul tratează într-un singur fel marii arşi: cu un transfer în străinătate. Cu aceeaşi soluţie s-a lăudat şi premierul Florin Cîţu în această după amiază. După o discuţie, cel mai probabil telefonică, cu Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, şi cu şeful DSU, Raed Arafat, premierul spunea că "în urma intervenției mele, cele două persoane, vor fi transferate în străinătate. Cel mai probabil, transferul ar urma să fie făcut mâine. Trebuie să ne intereseze un singur lucru: pacientul să aibă parte de cel mai bun tratament".

Surse: Medicii nu consideră necesar transferul

Doar că cei doi pacienţi vor avea parte de cel mai bun tratament fără ca statul să aibă vreun merit sau să ofere vreun ajutor. Potrivit surselor Observator, echipa medicală nu consideră necesar transferul. Au tot ce le trebuie, la fel ca după Colectiv. Transferul si costurile spitalizării în afara ţării sunt asigurate de angajator.

KMG International: Toate costurile vor fi suportate de Rompetrol Rafinare și KMG International. Compania este în contact direct cu toți membrii familiilor colegilor, pentru a-i sprijini până în momentul în care aceștia vor fi recuperați complet.

Pe acelaşi subiect

Familiile au solicitat încă de sâmbătă ca bărbaţii să fie transferaţi în străinătate

Reporter: De ce vrei să îl duceți în străinătate? 

Fiica unui pacient: Pentru că ştim bine condițiile noastre de aici.

Fiica unui pacient: Ei nu pot face decât să îmi dea diagnosticul scris și eu mai departe să pot face demersurile pentru a caută clinica din străinătate.

Acordul de transfer a venit în această dimineaţă

De atunci, compania la care sunt angajaţi cei doi şi familiile caută un spital din Europa care să îi primească. 

Deci care a fost "intervenţia" premierului în acest caz? Nici Florin Cîţu, nici Ioana Mihăilă, nici Raed Arafat nu au răspuns solicitărilor făcute de Observator. România este fruntaşă la numărul de mari arşi de Europa, şi la coada clasamentului la numărul de paturi. Doar 21 la nivel naţional. 

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, pe 24 iunie: E clar ca există nevoie ca numărul de paturi să fie crescut.

Există nevoia, există planurile. Până atunci însă, marii arşi au o singură şansă: să fie trataţi într-un spital din afara ţării. Cei doi bărbaţi, de 53 de ani, respectiv 58 de ani, au arsuri pe aproximativ 35% din suprafaţa corpului. O a treia victimă este internată la Constanţa, iar medicii spun că ar putea fi externată zilele viitoare.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » La 6 ani de la Colectiv, România tratează marii arși tot cu transferul în străinătate. Fiica unei victime de la Petromidia: "Știm bine condițiile noastre de aici"