Antena Meniu Search
x

Video Mărturii dramatice după exploziile de la depozitul din Constanța. Localnicii s-au temut de o catastrofă: "M-am panicat rău de tot"

După dezastrul de ieri de la Petromidia, astăzi s-a cutremurat Constanța, după ce a luat foc un depozit de materiale de construcții. Au fost trei explozii una după altă și timp de câteva ore oamenii din mare parte din oraș s-au uitat cu îngrijorare spre imensă coloana de fum. Cauza exploziei nu e stabilită deocamdată. 

De Andreea Filip la 03.07.2021, 19:30
Vezi și

Băi! A explodat măi! Mamă, până aici arde căldura! Doamne, a explodat ceva!  Ia uite, iar explodează! Măi! Tot cerul este înnorat! Ia uite ce e acolo. Auzi pompierii! A explodat de două ori!

Ora 15.50. Trei explozii cutremură pământul în zona industrială a Constanţei. Apoi, un nor de fum alb şi gros acoperă cerul. Incendiul, ne transmite un telespectator Observator, se vede de la 17 kilometri depărtare, pe plaja din Năvodari. 

S-a innorat tot, ia uite ce e pe sus! Ia uite, ia uite! Miroase a ars! Când a explodat, a venit căldura până aici! A ieşit flacăra mare! A explodat! Mamă, Doamne, ia uite ce e acolo! 

Înspăimântaţi şi confuzi, cu trauma exploziei de la Petromidia încă vie în memorie, martorii privesc şocaţi flăcările şi cheamă salvatorii. Arde un depozit de carton bituminos al unei firme de BCA şi adezivi. 

Pe acelaşi subiect

Bogdan Ocnaru, reporter Observator: Se aud maşini de pompieri din toate direcţiile, sunt zeci de salvatori inauntru care incearca să stingă flăcările. Incendiul se manifestă violent, sunt câteva rezervoare care ard extrem de puternic.

Un martor de la un bloc din apropiere a povestit pentru Observator coşmarul pe care l-a trăit. 

Martor: Pe la patru a început să duduie rău de tot, flacără mare, mare, de tot, dogorea lângă geamul meu, şi mi era frică nu cumva să explodeze ceva acolo, sufulul să nu spargă geamul. M-am panicat rău de tot. M-am speriat rău de tot şi acum sunt foarte panicat şi eu sunt şi hipertensiv.

Zeci de pompieri au intervenit la incendiul din Constanța

50 de pompieri cu nouă autospeciale de stingere, două autoscări, cinci ambulanţe şi un echipaj special de intervenţie în cazul accidentelor nucleare, biologice şi radiologice au venit acolo. Constănţenii au primit mesaj Ro-Alert să nu se apropie la un kilometru de incendiu şi să evite noxele. 

Andreea Filip, corespondent Observator: Pentru că în orice moment există riscul unei noi explozii, poliţiştii au delimitat perimetrul astfel încât cei care trec pe aici să nu fie în pericol.

Flăcările au cuprins mai bine de 500 de metri pătraţi ai magaziei. Salvatorii au securizat zona cu celule cu var ca să oprească extinderea incendiului. 

Ana Maria Stoica, Purtător de cuvânt ISU Dobrogea: Este vorba despre o deflagraţie care ar fi avut loc la un depozit cu aproximativ 10 tone de pastă de aluminiu, iar scânteiele care au apărut în urma deflagraţiei au sărit în magazia care era foarte aproape de acesta, acolo unde erau depozitate mase plastice.

După mai bine de o oră, incendiul e stins. În ajutorul pompierilor vine şi natura. ISU Constanța anunţă că, din fericire, nu au fost victime. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Mărturii dramatice după exploziile de la depozitul din Constanța. Localnicii s-au temut de o catastrofă: "M-am panicat rău de tot"

Breaking News

Cu ce a greşit România? Ministrul austriac Karner a explicat de ce ne-a blocat accesul în Schengen: Şi...

Cu ce a greşit România? Ministrul austriac Karner a explicat de ce ne-a blocat accesul în Schengen: Şi eu sunt supărat