Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video La Braşov, a fost ales cel mai puternic pompier. Probele dificile la care au fost supuşi concurenţii

V-aţi întrebat vreodată care e cel mai puternic pompier din ţară? Avem noi răspunsul. Câştigătorul a fost ales în cadrul unui concurs care s-a desfăşurat la Braşov. Iar spectatorii, sau mai bine zis spectatoarele, au fost nerăbdătoare să vadă abilităţile şi competenţele fizice ale concurenţilor.

de Claudiu Loghin

la 06.07.2023 , 21:43

La prima vedere, pare un concurs de frumuseţe. În esenţă, ceea ce contează, de fapt, sunt competenţele fizice ale pompierilor. "Concursul se desfăşoară pe trei categorii de vârstă, 18-29, 29-39 de ani, respectiv peste 40 de ani. În acest concers se testează practic capacităţile fizice ale concurenţilor. vorbim de rezistenţă, de viteză, dar şi de îndemânare", a declarat Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt ISU Braşov.

Eforturile depuse de concurenţi au fost răsplătite cu premii în medalii, diplome, bani și echipamente de protecție

Dacă în prima etapă, concurenţii au susţinut probele individuale, astăzi, au făcut o demonstraţie privind munca în echipă. "Sunt probe foarte dificile. concurenţii sunt nevoiţi să poarte pe parcursul desfăşurării probelor de concurs echipamentul de protecţie cu apar de respirat care cântăreşte peste 20 de kilograme. au de purtat furtunul de ridicat, de transportat un manechin de 80 de kilograme", a declarat Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt ISU Braşov.

Vezi și

"În primul rând e greu pentru că tot ceea ce vedeţi astăzi se răsfrânge din păcate asupra jobului nostru. De aceea forţa, şi determinarea trebuie să fie hotărâtoare", a declarat Bogdan Durnă, plutonier major, ISU Braşov. Sandu este pompier de peste 15 ani, iar la astfel de concursuri participă de şase ani. Anul trecut, a luat locul trei la campionatul mondial al pompierilor. "Genul ăsta de competiţii sunt importante căci după cum vedeţi ele sunt prezentate sub forma unui traseu utilitar aplicativ care îmbină tehnici şi procedee în intervenţiile noastre de zi cu zi. Partea cea mai grea este proba numărul 3, cu manechinul", a declarat Sandu Istrate, locotenent ISU Braşov.

"Eu am participat la proba numărul unu, unde am avut de alergat 80 de metri, de târât două ... de 70 de metri de furtunuri tip B. de strâns două furtunuri de tip B şi apoi de predt ştafeta, adică din spate, colegului meu, ce urma la proba nr 2", a declarat Gabriel Pătraşcu, plutonier ISU Braşov. Eforturile depuse de concurenţi au fost răsplătite cu premii în medalii, diplome, bani și echipamente de protecție pentru pompieri.

Claudiu Loghin Like

Lucrez în presă din 1999. Din 2004, sunt în televiziune.

Întrebarea zilei
Aveţi încredere să cumpăraţi ciuperci din piaţă?
Observator » Evenimente » La Braşov, a fost ales cel mai puternic pompier. Probele dificile la care au fost supuşi concurenţii