Antena Meniu Search
x

Video "La Butoaie", un cunoscut restaurant din Piteşti, distrus de un incendiu de proporţii: "Mi-a zis soţia că simte fum, i-am zis că i se pare". 79 de oameni, evacuaţi de urgenţă

Foc şi panică. Un cunoscut restaurant din Piteşti a fost distrus de un incendiu de proporţii. 79 de clienţi şi locatari din blocurile apropiate au fost evacuaţi de urgenţă. Pompierii cred că focul a pornit de la panourile fotovoltaice de pe local. Montarea acestora poate fi o problemă acum, când instalaţiile verzi sunt tot mai căutate. Cererea din partea clienţilor este de două ori mai mare decât numărul instalatorilor autorizaţi. Montate greşit, panourile pot fi sursa unor nenorociri.

de Redactia Observator

la 31.07.2023, 19:14

Vezi și

Un client care era în restaurant a văzut panourile fotovoltaice în flăcări şi a dat alarma. Acoperişul ardea cu un fum gros, care a speriat localnicii - se vedea şi mirosea de la câţiva kilometri distanţă. "Era fereastra deschisă şi soţia spune 'se simte fum!'. Eu i-am spus ţi se pare ţie", spune un martor. În câteva minute, flăcările au cuprins tot acoperişul restaurantului. Bucăţi din plafon au început să cadă în interior, spre groaza clienţilor care nu au ştiut cum să fugă mai repede.

Patronul restaurantului a fost amendat cu 50.000 de lei

"Din localul respectiv s-au autoevacuat aproximativ 40 de persoane. Iar pompierii au evacuat din cele două blocuri vecine 39 de persoane", a declarat Isabela Petre, ISU Argeş. Pompierii spun că, cel mai probail, incendiul a fost provocat de un scurt circuit electric la panourile solare. Ancheta pe care au început-o va arăta dacă instalaţia a avut o defecţiune sau a fost montată greşit. În România sunt doar 1.900 de angajaţi calificaţi în instalarea panourilor fotovoltaice. Pentru că cererea este mult mai mare, cel puţin 5.000 de oameni fac lucrul acesta, fără să aibă pregătirea necesară.

"Trebuie folosite doar materiale specifice pt fotrovoltaice. Cabluri care rezistă la temperatură extrmă, sisteme de protecţie a circuitelor, sisteme de fixare foarte bine instalate. Ulterior instalării mai trebuie să avem o mentenanţă o dată sau de două ori pe an", a declarat Dan Tudose, instalator panouri fotovoltaice. Patronul restaurantului a fost amendat cu 50.000 de lei pentru că localul funcţiona fără autorizaţie de securitate la incendiu. Aceeaşi sancţiune o primise şi acum trei luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "La Butoaie", un cunoscut restaurant din Piteşti, distrus de un incendiu de proporţii: "Mi-a zis soţia că simte fum, i-am zis că i se pare". 79 de oameni, evacuaţi de urgenţă