Antena Meniu Search
x

"La ce-mi trebuie bani pe lumea cealaltă?" Un bărbat din Vaslui şi-a cerut de la primărie ajutorul de înmormântare în avans. Edilul spune că a fost doar o glumă

Caz incredibil în Vaslui. Un bărbat din comuna Băceşti şi-a cerut banii în avans de înmormântare pe motiv că are nevoie de ei cât timp este în viaţă.

de Redactia Observator

la 13.12.2023, 12:18

"La ce-mi trebuie bani pe lumea cealaltă?" Un bărbat din Vaslui şi-a cerut de la primărie ajutorul de înmormântare în avans - Shutterstock

„La ce-mi trebuie bani pe lumea cealaltã?! Eu îi vreau acum cât trãiesc. Si dacã e un drept al meu, de ce sã nu beneficiez în timpul vietii?”, ar fi spus bărbatul atunci când s-a prezentat la primărie cu solicitarea sa inedită, scrie Vremea Nouă.

Cu ajutorul de înmormântare în avans

La rândul său, primarul a fost surprins de cerere şi, deşi iniţial a crezut că e o glumă, când a văzut că omul chiar este serios s-a interesat mai departe la Curtea de Conturi ca să afle dacă este posibil acest lucru. Evident, cererea a fost respinsă.

Întrebat de Observator despe această situaţie, edilul a spus că a fost doar o glumă şi că nu a fost depusă nicio solicitare în acest sens. 

Ajutorul de înmormântare se acordã de obicei de Casa de Pensii, dacã persoana decedatã a fost asiguratã sau a avut o pensie. Contravaloarea acestuia este de 6.785 de lei. În cazul persoanelor decedate care nu au avut venituri sau a celor care au beneficiat de ajutor social, Primãrie le acordã un astfel de ajutor, doar cu conditia ca de la Casa de Pensii sã nu fi primit nimic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "La ce-mi trebuie bani pe lumea cealaltă?" Un bărbat din Vaslui şi-a cerut de la primărie ajutorul de înmormântare în avans. Edilul spune că a fost doar o glumă