Antena Meniu Search
x

La recepţia de la Cotroceni, Iohannis i-a îndemnat pe români să meargă la vot: E un moment aparte, pe care trebuie să îl înţelegem bine pentru a face cea mai bună alegere

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, în discursul rostit la recepţia de la Cotroceni, că România are acum marea şansă de a-şi exploata oportunităţile rezultate din stabilitatea ei politică, din orientarea sa indiscutabilă către valorile europene şi nord-atlantice, el subliniind că este un moment aparte şi avem responsabilitatea să-l înţelegem foarte bine pentru a face cea mai bună alegere.

Klaus Iohannis - presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, în discursul rostit la recepţia de la Cotroceni, că România are acum marea şansă de a-şi exploata oportunităţile rezultate din stabilitatea ei politică, din orientarea sa indiscutabilă către valorile europene şi nord-atlantice, el subliniind că este un moment aparte şi avem responsabilitatea să-l înţelegem foarte bine pentru a face cea mai bună alegere.

El i-a îndemnat pe români ca, indiferent care sunt opţiunile lor, să meargă la vot.

”Indiferent cine va câştiga scrutinul de săptămâna viitoare şi cum va arăta noul Guvern, România nu trebuie să se abată de la acest drum pe care şi l-a câştigat cu mari sacrificii, prin tranziţii dureroase”, a adăugat şeful statului.

Klaus Iohannis a menţionat că acest drum ”poate părea ireversibil sau de la sine înţeles”, dar se vede lesne cum retorica extremistă, populistă a devenit foarte prezentă în societăţi cu o democraţie mult mai veche şi mai consolidată decât cea a României.

”Ca atare, este esenţial ca respingerea fermă a discursului antieuropean sau xenofob, păstrarea încrederii cetăţenilor în politicile comune şi în valorile occidentale să rămână obiectivele noastre prioritare. Atât cei care vor guverna după 11 decembrie, cât şi cei care vor fi în opoziţie vor avea marea responsabilitate de a arăta că România este o ţară stabilă, prosperă şi puternică. De fiecare dintre ei şi de fiecare dintre noi toţi depinde succesul nostru în următorii ani”, a subliniat Iohannis.

Preşedintele a explicat că o ”ţară stabilă înseamnă economie funcţională, justiţie independentă, luptă anticorupţie şi capacitatea de a genera o strategie de securitate eficientă în zonă”.

În debutul discursului său, preşedintele a menţionat că Ziua Marii Uniri este prin ea însăşi un îndemn la unitate, solidaritate şi mândrie naţională.

”1 Decembrie ne aminteşte, an de an, că această naţiune are forţa de a-şi împlini marile idealuri, chiar în pofida celor mai potrivnice circumstanţe istorice. Vreau să mulţumesc încă o dată, pe această cale, Armatei României, celor care îşi pun zi de zi viaţa în slujba ţării noastre, militarilor noştri din teatrele de operaţii, care ne reprezintă cu onoare în relaţia cu partenerii noştri, în numele unor valori şi principii comune”, a spus Iohannis.

El a menţionat că, în 1916, exact în urmă cu 100 de ani, România trecea prin momente dramatice şi era sfâşiată, la propriu şi la figurat, de război.

”Dar ceea ce nimeni nu a putut lua românilor a fost dragostea de neam şi ţară, curajul, spiritul de sacrificiu, jertfa de sine în numele unui ideal, tenacitatea, dârzenia şi speranţa. Acestea sunt adânc înrădăcinate în fiinţa naţională, pe ele s-a clădit România modernă şi de ele trebuie să ne aducem aminte în fiecare zi. Aceste valori nu ne-au părăsit niciodată, sunt ale noastre şi ne reprezintă ca popor”, a adăugat preşedintele.

Klaus Iohannis a ţinut să le transmită românilor un îndemn personal: ”Să nu vă îndoiţi de voi înşivă şi de România, să nu lăsaţi pe nimeni să pună sub semnul întrebării aceste valori ale poporului nostru, să credeţi în puterea şi în măreţia voastră”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » La recepţia de la Cotroceni, Iohannis i-a îndemnat pe români să meargă la vot: E un moment aparte, pe care trebuie să îl înţelegem bine pentru a face cea mai bună alegere