Meniu
Search
x

Lanț uman pentru salvarea a 4 prieteni dispăruți în mare la Mamaia. Doi frați adolescenți au murit

Trei oameni au murit şi alţi trei au fost la un pas de înec, în marea agitată. În Mamaia, patru prieteni au fost scoşi din valuri după o misiune dramatică ce a ţinut cu sufletul la gură zeci de martori.

De Redactia Observator la 30.08.2019, 19:37
Vezi și

A fost vinerea neagră pe litoral. Trei oameni au murit şi alţi trei au fost la un pas de înec, în marea agitată. În Mamaia, patru prieteni au fost scoşi din valuri după o misiune dramatică ce a ţinut cu sufletul la gură zeci de martori. Salvatorii au făcut un lanţ uman, în timp ce un elicopter a survolat apa. Pentru doi fraţi, n-au mai putut face nimic. O a treia victimă a fost scoasă din mare la Olimp.

Momentul dramatic în care ultimul tânăr este scos din valuri a fost filmat. După o oră şi jumătate în care un elicopter a survolat marea, pentru a-l găsi, iar salvamarii şi scafandrii l-au căutat în valuri cu schijeturi şi bărci.

Pentru a-l aduce la mal, salvatorii au format un lanţ uman.

În timp ce tânărul era scos din apă, medicii încă făceau eforturi să-l resusciteze pe fratele lui. Pe mal, turiştii priveau disperaţi scenele cumplite.

ALEX ZDEREA, salvamar: L-am găsit pe primul la câţiva metri de mal, cu schi-jetul, l-am tras la mal şi cei de la SMURD au intervenit şi l-au ajutat. Pe lângă asta, colegii noştri au făcut lanţ uman pentru găsirea celui de-al doilea dispărut.

Ceilalți doi tineri, frați,, au fost recuperaţi din valuri, iar paramedicii au făcut eforturi disperate să-l salveze.

În cele din urmă, medicii s-au declarat înfrânţi. Ambii fraţi, unul de 17 ani, celălalt cu un an mai mare, au murit. Intraseră în apă alături de alţi doi tineri. Pe plaja din Mamaia era arborat steagul galben, ceea ce înseamnă că marea era agitată şi înotul - recomandat doar celor experimentaţi. Valurile i-au epuizat rapid. Doar doi au reuşit să mai iasă singuri la mal. Unul dintre ei şi-a pierdut cunoştinţa când a simţit nisipul sub picioare.

”Unul nu ştia să înoate. Unul a ieşit efectiv fără să aibă probleme, adică minore, celălalt, al doilea, a ieşit printr-un miracol. O doamnă care s-a ocupat efectiv de cel de-al doilea şi l-a salvat, adică a ştiut să-i acorde primul ajutor în situaţia creată”, spune un martor.

Tânărul conştient le-a dat de veste salvatorilor că mai sunt doi fraţi în apă. Toţi cei patru prieteni erau din judeţul Constanţa şi lucrau împreună la acelaşi restaurant din Mamaia. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Lanț uman pentru salvarea a 4 prieteni dispăruți în mare la Mamaia. Doi frați adolescenți au murit