Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Lecţia civică primită de elevii arădeni de Ziua Armatei Române. Mulţi au avut ocazia să "lucreze" cot la cot cu soldaţii

De Ziua Armatei române, zeci de elevi din Arad au avut parte în avans, de o lecţie de istorie în aer liber. S-au unit şi au dat o mână de ajutor la curățarea mormintelor eroilor căzuți în al Doilea Război Mondial. Acţiunea a fost organizată de Batalionul 191 Infanterie Arad. A fost totodată, o oportunitate pentru cei mici de a-şi imagina o posibilă carieră de militar.     

de Redactia Observator

la 25.10.2023 , 08:24

Cu saci menajeri, mânuşi, şi mult entuziasm, copiii s-au adunat să igienizeze cele aproape 900 de pietre funerare ridicate în memoria soldaţilor căzuţi la datorie. Ajutaţi şi de militari, elevii arădeni nu au ratat nicio frunză uscată, iar la final, au legat panglici tricolore la căpătâiul fiecărui erou.

Alexandru Leucutia, profesor istorie: Copiii trebuie să ştie că au avut înaintaşi care s-au jertfit pentru ei, pentru o patrie, pentru limba română, pot să înveţe limba română în spaţiul românesc şi asta cred că este de bun augur şi cred ca le prinde foarte, foarte bine.

Elev: Chiar mă impresionează că şcoala noastră s-a decis să organizeze acest eveniment. Cred că este foarte important să fim educaţi despre cei care şi-au dat vieţile pentru noi şi pentru libertatea noastră

Vezi și

De altfel, unitatea militară şi-a deschis porţile pentru cei care vor să vadă ce înseamnă viaţa de erou, aşa că elevii au putut admira îndeaproape armele soldaţilor.

Elevă: Mie mi-au placut toate puştile alea şi mi s-a părut interesant cum cântăresc aşa de mult. Eu nu le-aş putea ţine atât de mult.

Eveniment inedit de Ziua Armatei

Inevitabil, mulţi s-au gândit şi la o carieră în domeniu.

Elev: Mi se pare tentant, deoarece poţi să faci o diferenţă în lume, şi poţi să îţi reprezinţi ţara în conflicte.

O lecţie civică a venit şi din partea soldaţilor.

Cristian Tecu, comandant batalion Infanterie Dinicu Golescu Arad: Sprijinim inclusiv copii cu diverse afecţiuni Tânăr, 25 de ani, bolnav de autism, astăzi îl aducem în cazarmă, va îmbrăca o ţinută militară, şi se va simţi pentru o zi, militar, aşa cum şi-a dorit.

Acţiunile organizate cu ocazia zilei Armatei Române au ca scop apropierea tinerilor de o carieră militară.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Lecţia civică primită de elevii arădeni de Ziua Armatei Române. Mulţi au avut ocazia să "lucreze" cot la cot cu soldaţii