Antena Meniu Search
x

Directoarea școlii unde o profesoară a fost filmată lovind elevii ar putea fi demisă (Video)

Este anchetă de amploare la o şcoală din Borşa, judeţul Maramureş, după ce o profesoară a fost filmată în timp ce îşi lovea elevii. În înregistrarea făcută de un elev şi care a devenit virală, se vede cum cadrul didactic agresează doi copii în timpul orelor de curs. Profesoara este acum cercetată de către poliţişti, iar cazul a ajuns şi în atenţia Ministrului Educaţiei, dar şi a Direcţiei pentru Protecţia Copilului.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 26.10.2020, 17:27

Vezi și
  • În cazul de la școala din Borșa se efectuează mai multe anchete.
  • Profesoara ar fi lovit cel puțin doi elevi.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Imaginile revoltătoare au fost filmate în primele săptămâni ale anului școlar. În înregistrarea făcută de unul dintre elevi, se poate observa cum profesoara se repede la unul dintre elevi şi îl loveşte de mai multe ori.

Chiar dacă incidentul este revoltător, părinţii nu ar fi depus o plângere scrisă împotriva profesoarei.

Ioan Sorin Timiș, primar Borșa: Totul s-a petrecut în urmă cu două sau trei săptămâni. Nu există o sesizare scrisă făcută de părinți, există doar o sesizare verbală. Școala a luat măsuri și a sancționat-o disciplinar pe doamna profesoară.

Pentru că nu există şi o sesizare scrisă, existenţa agresiunii ar fi rămas între protagonişti şi martori, iar autorităţile nu ar fi aflat nimic. Asta până când imaginile au apărut în online.

Corina Șandru, director școală: Unul dintre elevi, bănuiesc, a trimis mai departe filmarea.

Imediat pe fir a intrat şi Poliţia.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a cerut de asemenea o anchetă. Aşa că la şcoală au mers astăzi şi inspectorii şcolari.

În această dimineață, o comisie de la Inspectoratul Școlar Maramureș a ajuns la această școală din Borșa. În funcție de rezultatul anchetei, directoarea școlii riscă să fie demisă.

Romeo Tămășan, purtător de cuvânt IPJ Maramureș: Organele de cercetare penală din cadrul Poliției Borșa s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări în legătură cu comiterea infracțiunilor de rele tratamente aplicate minorului, purtare abuzivă și nedenunţare.

După încheierea anchetei, atât profesoara, cât şi conducerea şcolii ar putea primi sancţiuni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Directoarea școlii unde o profesoară a fost filmată lovind elevii ar putea fi demisă (Video)