Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Lecţie de iubire pentru animale, predată în şcoală. Elevii de clasa a V-a şi a VI din Ilfov au un nou opţional "Ora cu și pentru animale"

Dragostea pentru necuvântătoare, predată la şcoală. Elevii de clasa a V-a şi a VI din Ilfov au un nou opţional "Ora cu și pentru animale", pentru a învăţa ce înseamnă resposabilitatea și grija pentru patrupede. Cei de la protecţia animalelor speră ca proiectul să devină naţional şi, prin astfel de iniţiative, să prevină abandonul şi să încurajeze adopţiile.

de Cristina Tănasă

la 25.09.2024 , 20:50

Vese este o căţeluşă cu o poveste nu chiar atât de veselă. Căţeluşa blândă a ajuns pe străzi şi a suferit un accident. Apoi, animalul a fost dus într-un centru de adopţie. Operat la coloană, patrupedul se deplasează cu greutate.

Lecţie de iubire pentru animale, predată în şcoală

I se spune Vese pentru că este un cățel extrem de jucăuș și vesel. Are 11 ani și a fost adoptată de curând. A venit astăzi la elevii de la clasa a 6a pentru a-i învăța câteva lecții extrem de importante: dragostea, compasiunea și respectul.

Vezi și

Mulţi copii ştiu deja ABC-ul îngrijirii unui animal pentru că au acasă un câine sau o pisică. 

Pe acelaşi subiect

"Îl cheamă Max este câine, este o responsabilitate foarte mare îl scot afară îi dau să mănânce, mă joc cu el în fiecare zi, mă mai ajută și părinții, suntem prieteni foarte buni, ne place foarte mult acest opțional". "Două pisicuțe și doi căței, multă iubire. Ne ajută să ne comportăm mai frumos cu animalele noastre și cele de pe stradă". "Eu îi ofer mâncare iubire și el companie", spun copiii

Lecțiile din şcolile din Ilfov se desfășoară pe echipe şi sunt interactive. 

"Avem o oră pe săptămână suplimentar disciplinei biologie. Părinții, când am propus în oferta educațională, au fost foarte încântați. Învățăm despre respectul pe care trebuie să îl manifestăm pentru animale", a declarat Cosmin Băjenaru, profesor de biologie.

Materia opțională este predată la clasele a 5a și a 6a.

"Peste 20 de şcoli au optat pentru această materie, sperăm să devină materie opțională în toată țară la clasele 1‑8", a declarat Raluca Băleanu, reprezentant protecția animalelor.

Animalele şi interacţiunea cu ele i-ar putea ajuta pe copii să lase telefonul din mână.

"Vedem o creștere a cazurilor de anxietate depresie și în rândul copiilor și tinerilor. Am putea să vorbim în acest context de o echilibrare emoțională un efect terapeutic", a declarat Gabriela Maalouf, specialist parenting.

În plus, prin astfel de acţiuni, autoritățile încearcă să prevină abandonul animalelor și să încurajeze adopţiile.

Cristina Tănasă Like
Întrebarea zilei
Cheltuiţi mai mult din bugetul familiei pentru produsele pentru copii decât pentru alte articole esenţiale?
Observator » Evenimente » Lecţie de iubire pentru animale, predată în şcoală. Elevii de clasa a V-a şi a VI din Ilfov au un nou opţional "Ora cu și pentru animale"