Antena Meniu Search
x

Modul cum se vor desfăşura lecţiile online, explicat de ministrul Anisie: "Profesorul se conectează, elevii urmăresc de acasă"

Monica Anisie, ministrul Educaţiei, a explicat modul în care se vor desfăşura cursurile online, pentru elevii care nu vor veni la şcoală.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 02.09.2020, 00:19

Cursuri online în unele şcoli
Ministrul Anisie a explicat ce presupune învăţatul de acasă, pentru elevi - Mediafax Foto / Dragos Pascaneanu via Mediafax

Ministrul a precizat că, în cazul în care o școală adoptă sistemul hibrid (clasic+online), copiii care stau acasă vor urmări live ce predă profesorul la clasă.

"Transmisia se face din școală. Deci, în clasă, profesorul intră, intră pe platformă, se conectează și elevii care sunt acasă și urmăresc live ce se întâmplă în clasă. Deci, profesorul își desfășoară ora normal, cu elevii din clasă, și urmăresc lecția respectivă și cei de acasă. Acum, ei trebuie să facă o evaluare și asupra a cât au învățat sau au reținut elevii. Trebuie să facem o analiză sinceră și colegii mei profesori să aplice ceea ce noi în aceste repere metodologice am prezentat. Am realizat chiar și planificări sau sugestii de planificări, ca să le dăm posibilitatea de a se orienta pentru predarea materiei în anul școlar următor”, a declarat Anisie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Modul cum se vor desfăşura lecţiile online, explicat de ministrul Anisie: "Profesorul se conectează, elevii urmăresc de acasă"