Antena Meniu Search
x

Legea care îi interzice lui Liviu Dragnea să ocupe funcţii în guvern, CONTESTATĂ de Avocatul Poporului

Avocatul Poporului va contesta, joi, la Curtea Constituţională legea 90/2001 care interzice unui condamnat penal să ocupe funcţii în guvern.

Avocatul Poporului va contesta, joi, la Curtea Constituţională legea 90/2001 care interzice unui condamnat penal să ocupe funcţii în guvern, potrivit unor surse din cadrul instituţiei, citate de Hotnews.ro.

În urmă cu două săptămâni, Avocatul Poporului anunţa, într-un comunicat, că decizia cu privire la constituţionalitatea sau neconstituţionalitatea art. 2 din Legea nr. 90/2001, care prevede că nu pot fi membri ai Guvernului persoanele care au fost condamnate, va fi luată după învestirea viitorului Guvern.

Avocatul Poporului preciza atunci că, în ultimele zile, a primit o serie de petiţii având ca obiect art. 2 din Legea nr. 90/2001 şi că, în acelaşi timp, a constatat apariţia în spaţiul public a unor dezbateri politice cu privire la acest subiect.

”În acest context, Avocatul Poporului precizează că decizia privind constituţionalitatea sau neconstituţionalitatea art. 2 din Legea nr. 90/2001 va fi luată după finalizarea procesului politic şi instituţional de învestire a viitorului Guvern”, se arăta în comunicat.

Legea 90/2001 prevede că pot fi membri ai Guvernului persoanele care au numai cetăţenia română şi domiciliul în ţară, se bucură de exerciţiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Legea care îi interzice lui Liviu Dragnea să ocupe funcţii în guvern, CONTESTATĂ de Avocatul Poporului