Antena Meniu Search
x

Video Legislația privind circulația pe contrasens ar putea fi modificată. Ce sancțiuni ar putea primi șoferii care încalcă legea

Circulaţia pe contrasens pe autostrăzi sau pe drumuri cu separator de sens, asimilată tentativei de omor. Este propunerea unei asociaţii, după ce zeci de şoferi au circulat nestingheriţi pe A2, pe contrasens, punând în pericol de moarte pe ceilalţi participanţi la trafic. 

de Redactia Observator

la 03.08.2021, 13:53

Vezi și

Este luată în calcul şi înăsprirea pedepselor pentru trecerea pe roşu sau conducerea sub influenţa alcoolului. Nu doar traficul ne poate ruina vacanţa, ci multe alte suprize neplăcute. Cum le evităm, aflăm de la Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române. 

Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române: La nivelul Poliției Române a fost efectuată o analiză prin Direcția Rutieră de propuneri de modificare a legislației rutiere. Cel puțin în ceea ce privește circulația pe autostrăzi, la acest moment, pedeapsa este reținerea permisului pentru 60 de zile și o amendă contravențională în valoare de 870 - 1305 lei, iar propunerea este ca permisul să fie reținut pentru cel puțin 120 de zile pentru că în circulația pe autostrăzi, la asemenea viteză, este periculos pentru oameni să circule pe contrasens. 

Mai multe detalii, în materialul video de mai sus

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Legislația privind circulația pe contrasens ar putea fi modificată. Ce sancțiuni ar putea primi șoferii care încalcă legea