Video Leguma-vedetă din Miercurea Ciuc, în cinstea căreia a fost făcut chiar un festival
Cartoful este vedetă de ani de zile în Miercurea Ciuc, iar în cinstea celei mai iubite legume a fost făcut chiar un festival. Evenimentul a început în anul 2001 ca un simplu concurs. Însă, o dată cu trecerea timpului, totul a căpătat amploare, iar în ediţia de anul acesta nu mai puţin de 23 de echipe s-au întrecut în pregătirea celor mai delicioase preparate din cartofi.
Într-o atmosferă autentică de competiţie, bucătarii au uitat de prietenii sau simpatii şi au avut un singur ţel - să cucerească degustătorii. Dacă pentru mulţi dintre noi atunci când ne gândim la cartofi, gândul ne zboară la cei prăjiţi, la Miercurea Ciuc bătălia se dă între tocăniţă sau gulaş.
"Deja se poate degusta, după cum vedeţi, două ceaunuri sunt pline de carne şi de roşii, ardei kapia şi ceva secret al municipiului pe care din păcate nu pot dezvălui", spune Bors Bela, viceprimar Miercurea Ciuc.
Compoziţia este compusă din ardei, ceapă. Ingredientul principal este cartoful, ca de fiecare dată, condimentat cu bucurie, voie bună. Dacă pentru unii concurenţi complexitatea a fost cuvântul de bază, pentru alţii simplitatea a câştigat.
După îndelungi degustări şi dezbateri, câştigătorii au fost premiaţi. Festivalul Cartofului de la Miercurea Ciuc este o tradiţie în zonă, fiind organizat încă din anul 2001.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰