În Buzău, legumele se cultivă şi în cimitir. Trecătorii şi-au făcut cruce, la propriu (Video)
Criza terenurilor din oraşe este atât de mare încât improvizaţiile grădinarilor de ocazie sunt tot mai surprinzătoare. În Buzău, legumele se cultivă şi în cimitir. Da, aţi auzit bine.
Criza terenurilor din oraşe este atât de mare încât improvizaţiile grădinarilor de ocazie sunt tot mai surprinzătoare. În Buzău, legumele se cultivă şi în cimitir. Da, aţi auzit bine. În cimitirul evreiesc din oraş, fix lângă morminte, a răsărit o parcelă considerabilă cu ceapă verde, spre surprinderea trecătorilor care şi-au făcut cruce la propriu. Încă nu a fost descoperit agricultorul inovator, dar se bănuieşte că ar fi vorba de îngrijitorul cimitirului. Tot aici, în trecut, au fost crescute şi găini.
Totul se întâmplă la marginea municipiului Buzău, în cimitirul evreiesc. Un loc cu o istorie de peste un secol, peste care timpul şi-a pus amprenta. Pietrele funerare sunt sparte, multe mormintele sunt lăsate în paragină, la fel şi aleile sau clădirea monument din interior. Mai mult, cimitirul e năpădit de buruieni şi ciulini. Iar mai nou, de o cultură de sezon.
Zis şi făcut. Oamenii spun că, cel mai probabil, bărbatul care îngrijeşte cimitirul s-a pus pe agricultură.
Autorităţile au desfiinţat deja grădina. În plus, cimitirul urmează să intre într-un proces de reabilitare, cu fonduri alocate de comunitatea evreiască din România.
Ți-a plăcut acest articol?
LikePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰