Antena Meniu Search
x

Video Un manuscris al scriitorului Emil Cioran s-a vândut la licitație cu suma de 19.000 de euro

Autografe ale unora dintre cele mai apreciate celebrităţi la nivel mondial au putut fi licitate în cadrul unui eveniment online. Colecţia a fost completată şi de o serie de manuscrise şi cărţi rare care poartă semnătura celor mai apreciaţi scriitori români, printre care și manuscrisul scriitorului Emil Cioran.

de Lorena Rădulescu

la 27.11.2020, 13:55

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Alina Panico, reprezentant casă de licitaţii: "Piese rare, piese de colecţie vechi care nu se găsesc pe piaţă şi sunt foarte greu accesibile publicului larg. Vorbim de această dată de autografe ale celebrităţilor de la Hollywood".

Angelina Jolie, George Clooney, Cristiano Ronaldo, Novak Djokovich, şi sunt câteva dintre numele ale căror fotografii cu autograf au fost licitate.

Cele mai râvnite semnături au fost însă ale tenismenului Novak Djokovich și fotbalistului Cristiano Ronaldo. Asta judecând după prețul de pornire de 200 de euro. A putut fi licitat şi un combinezon purtat într-o cursă de Formula 1 și semnat de pilotul brazilian Felipe Massa, al cărui preț de pornire este de 500 de euro.

Printre cele aproximativ 200 de piese de colecție, se regăsește şi o selecție specială de manuscrise și cărți rare care poartă semnătura unor scriitori români celebri, precum Mircea Eliade, Emil Cioran, Liviu Rebreanu sau Mihail Sadoveanu.

Alina Panico, reprezentant casă de licitaţii: "Specialiştii casei de licitaţii mizează foarte multe pe cărţile rare, carţi de colecţie pentru că se arată un interes foarte mare din partea colecţionarilor şi pentru că aceste piese nu se vor mai găsi, probabil niciodată pe piaţa românească".

Autorii români sunt foarte căutaţi de colecţionari. Manuscrisul "Amurgul gândurilor" de Emil Cioran este una dintre piesele foarte rare cu un preţ de pornire de 3.000 de euro, fiind una dintre cele mai scumpe piese ale licitaţiei.

În final, manuscrisul scritorului Emil Cioran s-a vândut pentru 19.000 de euro, iar din seria autografelor celebre fotografia actriţei Uma Thurman a fost adjudecată pentru 350 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Un manuscris al scriitorului Emil Cioran s-a vândut la licitație cu suma de 19.000 de euro