Antena Meniu Search
x

Video Limita de 100 de ml pentru lichide în avion va fi eliminată. Două aeroporturi mari din România au deja scannere instalate

Era cosmeticelor travel size, a celor două decenii în care nu am avut voie să călătorim cu prea multe lichide în bagaje, pe avion, s-ar putea sfârşi. Şi asta datorită unor scannere 3D performante, care vor apărea pe aeroporturile din ţară şi care pot detecta lichidele periculoase. Practic, prin intermediul lor se anulează acea limită de 100 de mililitri pentru sticle. La Cluj şi Timişoara aceste scannere au ajuns deja. 

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 21.02.2024, 14:03

Vezi și

Aceste scannere tridimensionale  are ne scapă de grija limitei de lichide la bagajul de mână sunt deja instalate la Cluj şi la Timişoara, la Otopeni ar urma să ajungă la finalul anului pentru că este o a treia licitaţie în curs aici. Vorbim despre 18 milioane de euro pentru 18 astfel de scannere, 16 dintre ele vor fi montate la Otopeni, alte două la Aeroportul din Băneasa.

Aparatele vor putea scana conţinutul lichidelor

Tehnologia este una revoluţonară, seamănă cu cea a unui computer tomografic din industria medicală, practic inspectorii de securitate vor putea analiza la cea mai mic detaliu ce vom avea în bagajele de mână ţi astfel nu vom mai fi nevoiţi să aducem lichide "cu porţia". Vom putea călători inclusiv cu sticlele de apă care sunt mai mare de 100 de ml. Reprezentanţii Aeroportului Otopeni au transmis că vom putea trece la controlul de securitate încălţaţi, nu va mai trebui să ne descălţăm atunci când inspectorii ne vor cere acest lucru.

Aceasta regulă a fost implementată la nivel european în anul 2006, atunci când un grup de terorişti ar fi pus explozibil lichid în sticle de băuturi răcoritoare iar poliţiştii britanici au descoperit atunci pericolul în care ar fi putut fi puşi pasagerii şi astfel s-a implementat regula de 100 de ml la bagajul de mână. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Limita de 100 de ml pentru lichide în avion va fi eliminată. Două aeroporturi mari din România au deja scannere instalate