Antena Meniu Search
x

Liviu Dragnea a fost amenințat cu violul în închisoare. Avocatul fostului șef PSD a confirmat informația

Liviu Dragnea, a fost amenințat cu violul în penitenciar, unde ispășește pedeapsa de 3 ani și 6 luni dată în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Informația a fost confirmată, joi, de avocatul său, Flavia Teodosiu.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 15.07.2021, 11:06

Liviu Dragnea a fost amenințat cu violul în închisoare. Avocatul fostului șef PSD a confirmat informația - Observator

Flavia Teodosiu a fost întrebată dacă este real că fostul lider PSD, Liviu Dragnea, a fost amenințat cu violul în penitenciar, iar ea a explicat situația.

„Este o plângere penală dacă este. Este un aspect care este nepublic, nu am ce să vă spun eu în plus. Ideea este următoarea: ce a subliniat bunul meu prieten și coleg domnul Liviu Popescu este faptul că la data la care dânsul a fost încarcerat, respectiv domnul Dragnea, a existat o poziție absolut inadmisibilă, a președintelui sindicatului din penitenciar, prin care, practic, și indirect, dar în realitate în mod direct, îl amenința pe domnul Dragnea că dacă ajunge în penitenciar urmează să fie... verificat. Eu nu mă pot exprima la modul în care dânsul a înțeles să scrie... acest președinte al sindicatului.

Mi s-a părut și mie și la data respectivă, mi se pare și acum abominabilă o asemenea modalitate de exprimare a unui om, care, ce să vezi, are cu totul și cu totul alte obligații în raport de ceea ce a scris”, a explicat avocatul, potrivit Mediafax.

Flavia Teodosiu a mai spus că în prezent acest moment trebuie depășit, „întrucât ne aflăm într-o cu totul altă fază”, cea în care Liviu Dragnea încearcă să fie eliberat.

Pe acelaşi subiect

Tribunalul Giurgiu decide dacă Liviu Dragnea iese din închisoare

Tribunalul Giurgiu judecă astăzi cererea de eliberare condiţionată a lui Liviu Dragnea, care execută la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Dosarul eliberării condiţionate se judecă la Tribunalul Giurgiu, după ce, în 14 iunie, Curtea de Apel Bucureşti a aprobat cererea de strămutare a cauzei de la Tribunalul Bucureşti. Liviu Dragnea s-a plâns de faptul că magistraţii nu pot fi imparţiali, după ce au semnat petiţie faţă de modificarea Legilor Justiţiei, pe vremea guvernării PSD.

Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani și 6 luni pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv în 27 mai 2019, de magistraţii ICCJ, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. În acest dosar, Dragnea, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

Potrivit procurorilor anticorupție, în calitatea sa de președinte al Consiliului Județean Teleorman, Liviu Dragnea controla și coordona activitatea DGASPC din județ, instituție unde erau încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica. Cele două erau plătite de DGASPC Teleorman, dar, în realitate, lucrau la organizația județeană a PSD.

Anchetatorii susțin că Botorogeanu și Stoica nu s-au prezentat la serviciu și nu au desfășurat niciuna dintre activitățile prevăzute în contractul cu Direcția de Asistență Socială. Înainte de condamnarea din dosarul angajărilor fictive, Dragnea a primit și o condamnare de doi ani cu suspendare în dosarul Referendumului. În prezent, fostul lider PSD este încarcerat în Penitenciarul Rahova.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Liviu Dragnea a fost amenințat cu violul în închisoare. Avocatul fostului șef PSD a confirmat informația