Meniu LIVE
Search
x

Tensiuni în ședința PNL. Robert Sighiartău l-a comparat pe Ludovic Orban cu Liviu Dragnea și l-a acuzat că joacă murdar

Secretarul general al PNL Robert Sighiartău a lansat un atac dur la adresa preşedintelui partidului Ludovic Orban luni, în şedinţa conducerii liberale, reproşându-i declaraţiile din weekend la adresa sa şi a altor colegi de partid, acuzându-l că joacă murdar şi recomandându-i să iasă din politică cu fruntea sus, potrivit news.ro.

De Redactia Observator la 14.06.2021, 11:30

Secretarul general al PNL Robert Sighiartău i-a mai spus lui Orban că nu mai este cel care a câştigat la Congresul din 2017 şi că seamănă tot mai mult cu Liviu Dragnea ca manieră de a conduce un partid. Surse participante la şedinţă au relatat pentru News.ro că Sighiartău i-a spus lui Orban că a ”coborât atacul mult prea jos”.  

”Atunci când aţi cedat trei ministere de dezvoltare pentru a vă asigura şefia Camerei Deputaţilor, care revenea USR”, a explicat Sighiartău, conform surselor citate. El i-a spus lui Orban că a cedat cele trei ministere într-o discuţie tête-à-tête cu preşedinţii partidelor din coaliţie, pentru a ajunge preşedinte la Cameră.  

Sighiartău i-a spus că mai rămâne să ameninţe că va pica propriul guvern precum Dragnea sau să facă ceea ce a făcut Călin Popescu Tăriceanu, ieşind din viaţa publică ruşinos. ”Domnule Orban, înţeleg că e un moment greu, dar va rog să ieşiţi din politică cu fruntea sus”, i-a spus Robert Sighiartău şefului său de partid.

El i-a amintit că a promis o campanie internă bazată pe fair play şi a ales să joace murdar, cu atacuri şi ameninşări. ”În loc de adevăr aţi ales minciuna. În loc de democraţie liberală în propriul partid aţi ales regimul unipersonal în care dvs sunteţi totul şi v.aţi înconjurat de ”yesmeni”. L-aţi abandonat pe acel Ludovic Orban care a câştigat Congresul din 2017 şi în care am crezut, alături de care am fost. Dumneavoastră şi nu altcineva l-aţi abandonat şi trădat pe acel Ludovic Orban. Dumneavoastră şi nu altcineva aţi părăsit adevărul, spiritul liberal şi democratic”, a declarat secretarul general al PNL.

Pe acelaşi subiect

El i-a spus lui Orban cu nu mai este cel care a câştigat Congresul din 2017 şi că seamănă tot mai mult cu Liviu Dragnea ca manieră de a conduce un partid.  

Ce a aprins noile tensiuni din PNL

Ludovic Orban a afirmat sâmbătă că a fost părăsit de către echipa de negociere pentru alcătuirea coaliţiei desemnată de PNL din care făceau parte Raluca Turcan, Rareş Bogdan şi Robert Sighiartău, iar aceştia au încercat să convoace un BPN al partidului pentru a arunca în aer formarea coaliţiei de guvernare.

Mai mult, referitor la Sighiartău a afirmat: ”Unde s-a mai văzut într-un partid ca un Secretar General care este propus de Preşedintele PNL să se întoarcă împotriva Preşedintelui PNL, ca să se agaţe să stea în continuare Secretar General al partidului. Eu vă mărturisesc că nu există aşa ceva în niciun partid politic. Cu toate acestea, am acceptat lucrurile respective. Până la urmă oamenii au dreptul la opţiune, au drept şi la uitare”.

În replică, Raluca Turcan a declarat că adevărul este cunoscut în tot partidul şi anume faptul că liderul PNL a renunţat la trei ministere importante - Fonduri Europene, Transporturi şi Dezvoltare pentru a obţine funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. „Orice penelist responsabil avea dreptul să fie nemulţumit de această tranzacţionare care pe fond a afectat PNL, prin forţa pe care o are în Guvern”, a mai spus ministrul Muncii. „Nu cred că sunt declaraţiile domnului Orban, pentru că înseamnă că nu sunt adevărate. La împărţirea ministerelor au participat doar preşedinţii de partid, nici măcar premierul desemnat”, a fost comentariul lui Florin Cîţu.

La rândul ei, Alina Gorghiu a precizat că „victimizarea poate fi o strategie pentru unii, dar trebuie combătută cu adevărul în interiorul PNL”.Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan l-a rugat pe Ludovic Orban să înceteze să ducă o campanie murdară şi consideră că afirmaţiile liderului liberalilor trebuiau ţinute în interiorul partidului. „S-ar putea ca nervii mei, care şi aşa sunt întinşi la maxim, să plesnească şi atunci lucrurile vor arăta extrem, extrem de rău şi nu cred că e bine pentru nimeni, în niciun caz pentru el”, a adăugat eurodeputatul PNL.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Tensiuni în ședința PNL. Robert Sighiartău l-a comparat pe Ludovic Orban cu Liviu Dragnea și l-a acuzat că joacă murdar