Antena Meniu Search
x

Liviu Dragnea, adus la Înalta Curte. Fostul preşedinte al PSD află dacă iese din închisoare (Video)

Liviu Dragnea a fost adus cu duba, în această dimineaţă, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care urmează să judece contestaţia în anulare depusă de fostul lider PSD în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 10.12.2019, 13:11

Liviu Dragnea, în drum spre sala de judecată, la Curtea Supremă
Liviu Dragnea, adus la Înalta Curte. Fostul preşedinte al PSD află dacă iese din închisoare - Observator.tv

Liviu Dragnea a fost adus cu duba, în această dimineaţă, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care urmează să judece contestaţia în anulare depusă de fostul lider PSD în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman.

Actualizare (ora 13.00) - Înalta Curte de Casație și Justiție a admis cererea lui Liviu Dragnea și a admis recursul în casație. Prin această decizie, fostul şef al PSD a obținut o cale de rejudecare, în dosarul în care a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare. Judecătorii au decis ca fondul recursului în casație să se judece de către un complet format din 5 judecători, primul termen fiind pe data de 14 ianuarie.

Liviu Dragnea a fost adus de la Penitenciarul Rahova la Curtea Supremă, care judecă cererea fostului şef pesedist de anulare a condamnării la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Fostul lider al social democraţilor beneficiază de aceasta cale extraordinară de atac după motivarea Curţii Constituţionale pe completele specializate de la Instanţa Supremă.  

La termenul trecut, Dragnea a cerut răgaz pentru a-şi angaja un avocat.

Liviu Dragnea, scos pentru câteva ore din Penitenciarul Rahova

Tot marţi, judecătorii vor dezbate o altă cale extraordinară de atac la care a apelat Dragnea pentru a scăpa de condamnare - recursul în casaţie.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv în 27 mai, de magistraţii ICCJ, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

În acest dosar, Dragnea, a fost  trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual,

Liviu Dragnea a declarat în 22 octombrie şi recurs în casaţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Liviu Dragnea, adus la Înalta Curte. Fostul preşedinte al PSD află dacă iese din închisoare (Video)