Antena Meniu Search
x

Localitatea din România unde oamenii trăiesc izolaţi de lume, din cauza drumului. Nici maşinile de aprovizionare nu vor să mai vină 

Lipsa drumului într-o localitate din Satu Mare i-a rupt pe săteni de restul lumii. La cei aproximativ 150 de oameni care îşi duc acolo traiul de zi cu zi nu mai ajung maşinile de aprovizionare cu produse alimentare, curierii şi chiar medicilor de pe ambulanţe le e greu să răspundă prompt solicitărilor. Iar problemele nu se opresc aici. 

de Redactia Observator

la 11.11.2022, 16:47

Vezi și

Drumurile impracticabile au făcut ca localnicii din Hotoan să rămână izolaţi de lume. 

Localnic: N-am ajuns bătaia de joc. Nici nu vreau să ştiu cine e la municipiu cine e la prefectură. Mă interesează oamenii ăştia să aibă acces, să aibă drum. Copii să poată ajunge la civilizaţie. Bătrânii, apă n-am avut un an de zile doi ani de zile. 

Oamenii rămân fără aprovizionare din cauza drumului impracticabil

Iar problemele nu se opresc aici. Uneori, rafturile magazinelor stau goale întrucât mașinile de aprovizionare refuză să mai vină.

Pe acelaşi subiect

Localnic: Din cauza drumului impracticabil rămânem des fără marfă.

Şi ambulanţele ajung greu la solicitări, iar fermierii nu pot să își desfășoare activitatea în condiții normale, pentru că fiecare transport poate veni, oricând ,cu reparații la pachet. 

Localnic: De nenumărate ori avem pene de cauciuc, osii rupte, o grămadă de probleme din cauza drumului. Numai un cauciuc la un tractor e 4.000 de lei. 

Drumul ar fi fost asfaltat pentru prima dată în 2007

Localnicii spun că dumul de şase kilometri, care face legătura între Căuaș și Hotoan a fost asfaltat pentru prima dată în 2007.

Localnic: Înainte de a fi fermele şi a veni cu tractare şi cu utilaje mari, drumul a ţinut. După ce au început să vină şi au început să construiască fermele astea două de porci aici, au venit cu utilaje mari şi cu maşini şi drumul a început să se distrugă. 

În timp ce oamenii au ieşit în stradă să-şi strige supărările, aceştia au remarcat un utilaj destinat lucrărilor la drum. Nu este pentru prima dată însă când se fac... peticiri, dar președintele Consiliului Județean spune resemnat că, pentru reparații capitale nu sunt fonduri.

Csaba Pataki, președinte Consiliul Județean Satu Mare: La ultima rectificare am mai pus 2 milioane jumate pt a asigura, printre altele şi reparaţia acestui tronson. Încercăm să găsim soluţii şi alternative. Avem studiul de fezabilitate făcut pt a moderniza întregul tronson, mai aşteptăm o posibilitate de finanţare. De multe ori am reparat drumuri în parteneriat cu primarii.

În județul Satu Mare din cei 840 de kilometri de drumuri județene 30 sunt nereabilitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Localitatea din România unde oamenii trăiesc izolaţi de lume, din cauza drumului. Nici maşinile de aprovizionare nu vor să mai vină