Antena Meniu Search
x

Video Localnicii din Câmpulung Muscel, coadă la izvoare. O avarie a lăsat fără nicio sursă de apă 30.000 de oameni: "Nu avem nimic. Suntem terminaţi"

30 de mii de locuitori din Câmpulung Muscel au rămas, pentru a doua zi, fără apă la robinete. O avarie i-a lăsat pe oamenii din oraş, dar şi din comunele vecine fără nicio sursă de apă. Acum, localnicii se aprovizionează cu apă potabilă de la izvoare sau din magazine, iar apa menajeră le este adusă de pompieri. Autorităţile speră că problema va fi rezolvată rapid, iar apa va curge din nou la robinete.

De Redactia Observator la 06.11.2022, 10:33
Vezi și

Oamenii din Câmpulung Muscel şi din satele de la periferia oraşului au rămas fără apă la robinete încă de vineri. Conducta care alimentează întreaga zonă s-a spart, iar alimentarea cu apă a fost oprită. Este motivul pentru care, la mai toate izvoarele cu apă s-au format cozi. Echipaţi cu găleţi şi bidoane, oamenii au bătut drumul dintre casă şi izvor de mai multe ori.

Pentru treburile gospodăreşti, oamenii primesc apă de la maşinile de pompieri. Autospecialele merg din cartier în cartier pentru a le asigura măcar apa menajeră. 

Reporter: Cum vă descurcaţi fără apă?

Localnic: Fără apă e mai greu. Să spunem, e ca fără apă. 

Pe acelaşi subiect

Localnic: Nu avem apă. Nu avem nimic. Suntem terminaţi fără apă. 

Pentru locuitorii din Câmpulung Muscel, istoria pare că se repetă. Şi în urmă cu un an, aceştia au rămas fără apă, iar acum au luat-o de la capăt. Cauza: reţeaua foarte veche. 

Constantin Ţurţulea, viceprimar Câmpulung Muscel: Conducta este foarte veche. Are 35 de ani. Probabil că aşa cum s-a tot vehiculat zilele acestea, în urma mişcării pământului, s-a produs o fisură care forţată de presiunea din interiorul ţevii s-a spart.

Constantin Ţurţulea, viceprimar Câmpulung Muscel: La momentul de faţă s-a reuşit introducerea celor două segmente de țeavă, în ambele capete ale tubului. Am scos tronsonul din tubul spart. Şi am înlocuit cu o ţeavă. 

Pentru a rezolva problema, ar fi nevoie de schimbarea conductelor de apă pe o distanţă de 5 kilometri şi de bani, de care autorităţile nu dispun. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Localnicii din Câmpulung Muscel, coadă la izvoare. O avarie a lăsat fără nicio sursă de apă 30.000 de oameni: "Nu avem nimic. Suntem terminaţi"