Antena Meniu Search
x

Video Localnicii din Tuzla, disperaţi că străzile arată ca după bombardament

În Secolul XXI, străzile din Tuzla, localitate constănţeană aflată în zona metropolitană, arată ca după bombardament. Gropi cât vezi cu ochii, şanţuri şi semnalizări mai ceva ca pe uliţele unui sat din Evul Mediu. Imaginea este deplorabilă în comuna de la malul mării care doreşte să devină o staţiune turistică. Autorităţile au accesat un proiect pe fonduri europene pentru apă şi canal, însă, până când va fi finalizat, acesta s-a transformat într-un calvar pentru localnici. 

de Redactia Observator

la 08.01.2021, 09:13

Vezi și
  • Lucrările începute în Tuzla se desfăşoară cu încetinitorul.
  • Lucrările din Tuzla ar trebui să fie finalizate în iunie.

"Ia spune, dom'le, cum se fac lucrările într-o localitate? Aşa? Ia uitaţi-vă ce-i pe jos! Aşa lucrează firmele? Uitaţi-vă în ce hal! Capace ridicate... Uite!".

Cel care filmează este un consilier local. A primit mai multe plângeri de la localnici şi a venit special să vadă dacă cele sesizate sunt adevărate. Iar ce-a găsit l-a îngrozit: "Uite ce noroaie! Nici nu poţi înainta, toată strada e aşa. Toată strada e un noroi. Pe unde se trece pe aici? Pe unde vrem, nu? Prin noroi".

Cel care îi răspunde este reprezentantul firmei care execută lucrările. Omul îi cere consilierului să nu-l filmeze. Se apără şi spune că Primăria e de vină că i-a cerut să lucreze pe ploaie. Însă, atât primarul, cât şi localnicii îl contrazic. Spun că localitatea este aşa de ani de zile. 

Localnică: Noi ne-am mutat de aproape patru ani, trei ani jumate. Au venit cu un rând de piatră, era OK. Au venit pe urmă, au săpat canalizarea pe partea aia, au făcut un dezastru. Au aranjat-o un pic. Au venit din nou cu săparea pentru apă şi au lăsat-o în situaţia care este. 

Resit Taner, primar Tuzla: Au dreptate cetăţenii. Şi eu sunt în asentimentul cetăţenilor, sunt la fel ca ei. Noi am făcut mult mai multe plângeri că suntem nemulţumiţi de lucrările care se efectuează. 

Localnic: Cineva a propus să dăm numele de Noroioasa localităţii, pentru că deja noroiul a devenit brend. De ce s-a ajuns la această situaţie? Foarte simplu. S-au început lucrările peste tot şi nu s-a terminat niciuna. 

Situaţia s-a agravat de când a fost demarat proiectul pe fonduri europene pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor de distribuţie a apei şi canalizare. Acesta aparţine Regiei Judeţene de Apă Constanţa, însă lucrările sunt realizate de către o firmă subcontractoare. Iar ceea ce ar trebui să devină un beneficiu pentru comună, este acum un coşmar. 

Lucrările din Tuzla ar urma să se termine în iunie

Localnic: Maşina am reparat-o de două ori până acum. Şi cred că fiecare cetăţean din comună îşi repară maşina, dar cui îi pasă de maşinile cetăţenilor.

Nici maşina de gunoi nu mai poate intra pe stradă. 

Localnică: A rămas împotmolită odată, acolo. S-a stricat ceva în spate. 

Localnică: De aproape o lună stăm aşa. Când plouă nu mai putem umbla, să mergem la piaţă. E normal? Nu e normal, dar la votare vin imediat, votaţii! Dar, acum, de ce nu face?

Bătrâna e nevoită astfel să care tomberoanele de gunoi prin noroi până la capătul străzii. Termenul de finalizare al lucrărilor este luna iunie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Localnicii din Tuzla, disperaţi că străzile arată ca după bombardament