Antena Meniu Search
x

Video Localnicii din Sărata Monteoru, terorizaţi de un urs. A ucis zece animale dintr-o gospodărie

Urșii s-au înmulțit și caută noi teritorii, chiar și în sate de câmpie. Atacă gospodării, în căutarea hranei. S-a întâmplat inclusiv lângă staţiunea buzoiană Sărata Monteoru, unde, până acum, oamenii nu au avut această problemă. În ultima perioadă, însă, ursul atacă tot mai des. Zeci de animale au fost omorâte de sălbăticiuni. Şi în Braşov, un urs a fost văzut la 50 de metri de intrarea într-un spital. Iar în Codlea, un animal a rănit un bărbat.  

de Redactia Observator

la 24.05.2023, 07:57

Vezi și

Imaginile au fost filmate de un localnic din Nenciulești, sat de lângă stațiunea Sărata Monteoru, chiar lângă geamul casei lui. De mai bine de o lună oamenii din zonă primesc avertizări Ro-Alert aproape zilnic. 

Dumitru Constantin, păgubit: Acolo, unde-i băiatul ăla mi-a omorât o oaie, două capre, doi iezi în colțul ăla iar înăuntru încă patru. Zece animale cu totul!

Comuna Merei se află la mai puțin de 20 de kilometri de Buzău. Aici nu au trăit niciodată urși, iar localnicii cred că animalele au fost aduse din alte zone.

Localnic: I-au adus cu TIR-ul și i-au lăsat. În Sărata Monteoru au atacat și la pensiuni, au atacat acolo, au făcut ravagii.

Pe acelaşi subiect

Ștefan Chircă, primarul localitatea Merei: Sperăm ca în termenul cât mai scurt să rezolvăm problema pentru că așa cum știți e și stațiunea Sărata Monteoru, începe și sezonul.

Un ursuleţ a ajuns aproape de intrarea în spital, în Braşov

Şi în Braşov urşii au fost anunţaţi prin mesaje Ro-Alert.

Claudiu Loghin, reporter Observator: Ursul a fost văzut exact în această zonă, situată la aproximativ 50 de metri de intrarea în spital. În acest moment al zilei, zona este foarte aglomertată. Fie cu aparţinători ai pacienţilor aflaţi la consulataţie, fie cu oameni care vin să se relaxeze în zona de umbră.

Din fericire, animalul s-a întors singur în pădure înainte să atace pe cineva.

Adrian Lăcătuşu, ISU Braşov: Le spunem cetăţenilor dacă au intâlnire cu ursul să nu stea să îl fotografieze, să nu ii dea de mâncare.

Ministerul Mediului vrea să aprobe împuşcarea a 426 de urşi anul acesta, față de 140, cât era cota de vânătoare până acum.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Localnicii din Sărata Monteoru, terorizaţi de un urs. A ucis zece animale dintr-o gospodărie