Antena Meniu Search
x

Video Şcoala din România unde un urs şi-a făcut bârlog. Elevii şi părinţii tremură de frică: "Suntem pur şi simplu disperaţi"

Urşii s-au mutat în sate şi oraşe! În localitatea Comarnic oamenii sunt în alertă după ce un urs şi-a făcut bârlog la şcoală, iar elevii văd animalul sălbatic cum se plimbă prin curte în timpul orelor. Părinţii şi profesorii se plâng că autorităţile nu fac nimic să-i apere. Într-o altă localitate din Argeş, un bărbat putea plăti cu viaţa nesăbuinţa de a se lupta cu ursul. A fost salvat în ultima clipă de un câine care a pus animalul sălbatic pe fugă.

de Redactia Observator

la 21.05.2023, 19:34

Vezi și

Ursul a fost filmat vineri după amiază, pe geam, de elevii care erau la ore la şcoala din Comarnic. Animalul sălbatic se plimba prin curtea unităţii de învăţământ, la 4-5 metri de clădire. Copiii au intrat în panică. "Doamna, vine încoace. Nu e ok!", spune unul dintre elevi.

Ursul şi-a făcut bârlog la şcoală

Mai grav, reclamă profesorii şi părinţii, este că ursul şi-ar fi făcut bârlogul în curtea şcolii, în toaletele dezafectate. "Într-o dimineaţă, unchiul meu l-a văzut sărind peste gardul lui. Nu am lăsat copiii în curtea şcolii", povesteşte Ioana Goran, învăţătoare.

Localnicii spun de altfel că mai mulţi urşi bântuie prin localitate şi dau vina pe autorităţi că nu iau măsuri. "Au încercat să-l prindă, l-au tranchilizat, dar din păcate a scăpat, aşa au spus. Au trimis şi un reprezentat al primăriei, au încercat să alunge ursul", spune Ioana Goran, învăţătoare.

Pe acelaşi subiect

Oamenii se tem să-şi mai lase copiii să iasă din case. "Stăm din nou cu frica-n sân? Cu petardele în buzunar? Suntem pur şi simplu disperaţi", adaugă Ioana Goran, învăţătoare.

Mesaj RO-Alert, trimis în Comarnic

Abia astăzi, când animalul a fost văzut din nou pe străzi, autorităţile au trimis populaţiei un mesaj de avertizare RO-Alert. Potrivit legii, dacă pericolul e iminent, jandarmii şi vânătorii au dreptul să elimine pe loc urşii, fără aviz. 

"S-au înştiinţat locuitorii din zonă cu privire la posibila existenţă a animalului sălbatic şi le-au fost transmise recomandări în vederea eliminării oricăror incidente", a declarat Gabriel Albu, purtator de cuvant al Jandarmeriei Prahova.

Poliţia va patrula în jurul şcolii

Edilii promit că de mâine poliţiştii vor veghea pentru siguranţa oamenilor. "Trei poliţişti locali vor face patrulă în curtea şcolii şi în jurul şcolii. Asta e tot ce putem face noi la momentul de faţă", afirmă Mihai Nicolae Savu, viceprimar Comarnic.

Urşii terorizează şi alte localităţi din ţară. în Poienari din Argeş un bărbat şi-a pus singur viaţa în pericol după ce s-a ambiţionat să alunge un urs care a coborât pe stradă. Individul care ieşise de la o nuntă a încercat să ameninţe animalul sălbatic cu un băţ. Ceilalţi invitaţi înceracă să l convingă pe om să se asundă din calea ursului. La un moment dat, bărbatul cade, dar din fericire ursul e pus pe fugă de un câine din zonă

Potrivit ultimelor studii, în România trăiesc în jur de 8.000 de urşi bruni. Densitatea medie este 11 exemplare la 100 de kilometri pătraţi. Autorităţile spun că cele mai multe probleme provocate de aceste animale sunt în Braşov, Harghita, Prahova, Argeş şi Bacău. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Şcoala din România unde un urs şi-a făcut bârlog. Elevii şi părinţii tremură de frică: "Suntem pur şi simplu disperaţi"