Antena Meniu Search
x

Podeţul şubrezit din Dâmboviţa care a omorât un om, traversat zilnic de localnici. Primarul: "Eu nu cred că e aşa pericol mare"

Un bărbat din Dâmboviţa a murit în timp ce încerca să traverseze un podeţ desprins din Evul Mediu. Mai exact, o punte din scânduri şubrezite, aflată la şase metri deasupra unui fir de apă.

de Redactia Observator

la 18.03.2019, 21:06

Vezi și

Un bărbat din Dâmboviţa a murit în timp ce încerca să traverseze un podeţ desprins din Evul Mediu. Mai exact, o punte din scânduri şubrezite, aflată la şase metri deasupra unui fir de apă. Nici după tragedie, autorităţile locale nu au blocat accesul localnicilor care îşi riscă zilnic vieţile. Primarul se mulţumeşte să spună că a construit un pod solid, de un milion de euro. Despre care însă mulţi localnici spun că este inutil, pentru că ar trebui să facă un ocol pentru a ajunge la el.

La fiecare pas, puntea pietonală se mişcă puternic şi scârţâie din toate încheieturile. N-a mai fost reparată de 30 de ani. Este extrem de şubredă. Din loc în loc sunt scânduri putrede sau chiar rupte. Plasele de siguranţă au dispărut după ce fost furate tijele metalice care le susţineau. Acum a mai rămas doar un cablu.

Puntea are o lungime de 300 de metri. Şi se află deasupra unui hău de 6 metri. Un bărbat de 67 de ani a murit în timp ce încerca să treacă, pe bicicletă.

Cu ani în urmă, şi fratele lui a căzut în prăpastie şi a rămas paralizat, iar un alt localnic şi-a pierdut viaţa. Nu o dată oamenii au cerut ca puntea pietonală să fie reparată.

Zeci de localnici din Brăneşti, Dâmboviţa, traverează pe acolo, pentru a ajunge în satul vecin, la magazin sau la biserică. La un kilometru distanţă se află şi un pod nou, care a costat un milion de euro, spune primarul. Dar oamenii s-au obişnuit pe drumul cel mai scurt. Chiar dacă este periculos.

Măsuri de siguranţă nu au fost luate nici după tragedie. Ba chiar, susţine primarul, ziua nu ar fi atât de mare pericolul.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Din păcate, în multe sate din România, oamenii îşi viaţa în pericol traversând poduri vechi de zeci de ani. Luna trecută, o familie îndoliată din Argeş a fost nevoită să poarte un sicriu pe un podeţ şubred, singura cale de acces spre biserică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Podeţul şubrezit din Dâmboviţa care a omorât un om, traversat zilnic de localnici. Primarul: "Eu nu cred că e aşa pericol mare"