Antena Meniu Search
x

Aproape 60 de mii de oameni din Dej şi localităţile limitrofe au rămas fără apă potabilă de mai bine de 24 de ore!

Cauza este o avarie la noua magistrală. Disperaţi, unii au cumpărat toată apa pe care au găsit-o în magazine.

Vezi și

Cauza este o avarie la noua magistrală. Disperaţi, unii au cumpărat toată apa pe care au găsit-o în magazine. Alţii preferă să stea la cozi interminabile la fântâni. Iar şcolile şi grădiniţele primesc apă cu cisterna de la pompieri.

Au secat robinetele din casele oamenilor, dar şi acelea din instituţiile publice importante, cum ar fi Spitalul Municipal din Dej, unde sunt câteva sute de pacienţi. 

Edilii au decis să pună la dispoziţia unităţii medicale rezervele oraşului. Însă, deşi vorbim despre 10 mii de metri cubi de apă, spitalul este alimentat cu măsură. 

Oamenii s-au săturat să tot numere orele de când nu au apă.

Compania de apă spune că a făcut un anunţ public. Numai că l-a făcut pe pagina sa de Facebook. 

Costan Morar - Primarul MUnicipiului Dej: "Este o problemă foarte grea, pentru că, ieri, a rămas Dejul fără apă. O firmă iresponsabilă a făcut un racord la magistrala Dejului cu apă.  Datorită faptului că n-au făcut racordul aşa cum trebuie şi cu piese adecvate. Vom face eforturi aşa încât Dejul să aibă apă. Nu se poate! Trebuie să răspundă cineva, chiar penal!"

Noaptea trecută, după mai multe încercări, pe alocuri, apa a început să picure din robinete, dar încă mai e de lucru. 

Lucian Croitoru, purtator de cuvant Compania de Apa Somes: "Un constructor angajat conform prevederilor legale trebuia să execute o cuplare a unei reţele noi datorită unor dificultăţi neprevăzute de teren, această lucrare se prelungeşte. Sperăm ca în cursul zilei de astăzi să se reia furnizarea apei în condiţii normale."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Aproape 60 de mii de oameni din Dej şi localităţile limitrofe au rămas fără apă potabilă de mai bine de 24 de ore!